Pilates

Övningar att starta dagen med

Popprinsessan ville ha tips på övningar att starta dagen med. Här kommer mina favoriter. Det är rätt många, haha men jag garanterar att du får med styrka för kroppen: mage, rygg, höfter och baksida lår. Du får också med rörlighet för ryggen med bakåtböjningar, sidoböjningar och rotationer.

  1. Höftlyft. Tänk på att engagera baksida lår, mage och baksidan av armarna.
  2. Benlyft. Lyft från magen och gör lugna och kontrollerade rörelser.
  3. Benlyft på sidan. I den här övningen brukar jag alltid tänka på att lyfta ut och upp. Rörelsen ska komma från magen.
  • Cat/cow I den här rörelsen så vill jag alltid tänka på att jobba från magen. Jag tiltar bäckenet och rundar ryggen ”nerifrån”. Sist rundar jag övre delen av ryggen. I extensionen tänker jag på att skjuta fram bröstet och sänka skulderbladen så jag känner stretch i övre delen av ryggen.
  • Rotationer är alltid skönt för ryggen.
  1. Lyft upp i ryggen. Placera armarna framför dig och använd dom för att ha stöd. Kicka omväxlande med vänster och höger ben. Om övningen känns enkel så spänn benen mer. Det här är en tung övning om den görs rätt.
  2. Sidoplanka. Jag visar två alternativa armpositioner.

Avsluta med rörlighet. Glöm inte bort att göra rörelserna på båda sidorna. Du behöver heller inte göra alla. Jag brukar variera mig beroende på hur kroppen känns och vad jag behöver för dagen. Det bästa med alla dessa övningar är att de är snälla mot kroppen och går att göra utan någon särskild uppvärmning.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

3 Comments on “Övningar att starta dagen med

Lämna ett svar