Min vardag

Sanering och simulering

Både igår och idag har det varit närträff på skolan men vi var uppdelade i flera små grupper. Idag var vi fem personer som skulle gå akutens saneringsbana och sedan ha ett simulerat patientfall där läkare och sjuksköterska från akuten var med och så var narkosen också med. Jag kan inte berätta om vad patientfallet handlade om då vi har sekretess men jag kan säga som så mycket att dockan överlevde.

Vi fick även en föreläsning kring radioaktiva ämnen, kemiska ämnen, explosiva ämnen och annat smått och gott. Det var en riktigt intressant föreläsnin. Jag och F började med saneringsbanan innan vi fick göra vårt patientfall. Alltså de där dräkterna. Att jag inte fällde mig själv i de där ”skorna” är helt otroligt. Dockan Sandra som vi skulle sanera var jättetung och skulle skrubbas i alla hörn. Bra och nyttig erfarenhet att ha varit med om.

Efter förmiddagen på akuten så åkte jag hem till mamma och pappa. Mamma har bakat massor med gott bröd och jag skulle få med mig ett par påsar hem. Smaskigt värre. Vi hade en trevlig pratstund och bestämde att vi ses igen på lördag för att bland annat fira födelsedag.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

5 Comments on “Sanering och simulering

  1. Gillar sådana hands on övningar, där man får göra nåt praktiskt inte bara teoretiskt. Skorna påminner om dessa japanska ”flip-flops” med jättehöga sulor, där tårna var liksom fastsurrade under foten. Här skulle vi säga att dessa kvinnor var funktionshindrade, men inte i Japan…

Lämna ett svar