Min vardag - Träning

Selfie #7 Kärlek

Min lediga dag har bestått av plugg, vila och träning. I förmiddags var jag riktigt effektiv, jag blev så gott som klar med en av inlämningsuppgifterna. Den andra uppgiften som handlar om katastrofer ska jag försöka göra klart imorgon. Känner att jag inför den uppgiften vill kolla lite i katastrofplanerna som vi har på mitt jobb.

Jag har letat material till mitt examensarbete och mest har jag faktiskt uteslutit material som jag tycker inte besvarar mitt syfte. Känner att jag behöver utvidga sökorden och testa andra kombinationer för att hitta det jag vill veta. Jag letade till exempel efter patientupplevelser och intensivvård men hittade mest kring diabetes. Det är ett intressant område men inte alls det som jag är ute efter.

Ikväll har jag även tränat. Det var på sega ben som jag tog tag i min fallande intervallstege. Jag börjar med längsta först och sedan blir det kortare för varje intervall.

 • 1400 meter
 • 1000 meter
 • 800 meter
 • 600 meter
 • 400 meter

Den här gången var jag lite snällare vad gäler vilan mellan intervallerna. Det fick bli två minuter mellan varje men med dagens form är det kanske fortfarande för snålt. Eller så är det helt okej att jag fick slita lite. Det blev bra träning och en bra start på träningsveckan.

Dags för veckans selfie igen. Upphovskvinna är Klimakteriehäxan. Häng på du också och lämna din blogglänk hos henne så hon och alla andra kan läsa dina svar. Veckans frågor: 1. Kärleksfilm!
2. Kärlekslåt! 
3. Kärlek till barn!
4. Kärleksbok!
5. Kärleksmat!
6. Kärleksdryck!

1. Kärleksfilm! The notebook. Den handlar om Allie Hamilton och Noah Calhoun som träffas en sommar och inleder en romans. De skiljs åt när sommaren är slut och efter några år ses de igen. De har inte glömt varandra trots att så många år förflutit.
2. Kärlekslåt! Jag har många favoritlåtar och när jag skulle komma på en låt stod det helt stilla. Men en låt jag verkligen gillar är Thomas Stenströms ”ser du månen där du är ikväll”.


3. Kärlek till barn! Är fint att få uppleva och det är inte alla som får den glädjen i att få egna barn. Jag är så noga med att aldrig fråga någon om de har barn eller om någon med lite putande mage är gravid. Man vet aldrig vilken kamp som gömmer sig.
4. Kärleksbok! Livet efter dig av Jojo Moyes. Gråter alltid floder, både när jag läser boken och ser filmen.
5. Kärleksmat! Hm, det första jag kommer att tänka på är jordgubbar. Men har ingen aning om varför.
6. Kärleksdryck! En cider tillsammans är ju inte dumt.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

12 Comments on “Selfie #7 Kärlek

 1. Jordgubbar passar en kärleksmåltid väldigt bra! Det är med kärlek till barn – jag tänker inte alls att det måste handla om egna barn! Fiktionen dräller av barn, alla har vi varit barn …
  Jojo Moyes är bra.

 2. Kul att läsa din svar på Klimakterihäxans frågor! Inte helt lätt att svara den här gången (heller) Det är mycket som poppar upp i huvudet.
  Önskar dig en bra tisdag … trots det inte alltför roliga vädret.

 3. Tack för att du nämnde det här med att inte vara för på när det gäller att fråga folk om barn…..det är verkligen mycket känsligt å mer utbrett än vad msk tror!
  Ha en fin vecka!

 4. Vad gäller Selfien så är vi (konstigt nog) helt olika. Eller rättare sagt så verkar det vara en generationsfråga vilka filmer/låtar man gillar – hahaha:-)
  Jordgubbar – jo tack:-) Cider – nej tack.

  Vad gäller ditt examensarbete – vad vill du veta då?

  Å visst tränade du under helgen. Har du redan förträngt dina ”bergsbestigningar” med pulkan;-) Inte att undra på att du kände av träningsvärken idag;-)

  1. tror också att det är mer av en generationsfråga. Jag känner ju inte till allt som ni skriver om. Angående mitt examensarbete så vill jag först och främst veta vad det är. Jag vill veta vad man kan göra för att förebygga critical illness och så lite annat smått och gott. Japp, det hade jag visst förträngt. 😛

 5. Jag gillar också Stenström och Moyes. Jag har inga barn och tycker att man kan fråga om någon har barn men om hen inte har det ska man inte fråga varför. Jag vill inte ha några men det kan ändå vara jobbigt att behöva svara på varför.

  1. Jag vill inte fråga för jag vet ju inte vad personen har i sitt bagage. Den kanske kämpat länge men ändå inte lyckats. Sen tar ju inte alla vid sig såklart men jag vill ändå inte fråga. Ifall liksom.

Lämna ett svar