Min vardag

Senaste

Nu är jag hemma från jobbet och tänkte skriva några rader. Jag och Rickard gick upp vid fyratiden för att se matchen mellan USA- Nederländerna. Är sugen på att se mer fotboll så det ska vi göra ikväll. Därefter blir det tidig läggdags.

Dagens wordpressfråga:

Vilka strategier använder du för att upprätthålla din hälsa och välbefinnande?

Just nu försöker jag hålla formen med att cykla till jobbet och prioritera sömnen genom att gå och lägga mig tidigt. Jag jobbar mycket med mitt mindset, då jag tror starkt på att hur jag väljer att tänka kommer påverka hur jag mår. För en väldans massa år sedan var det en psykolog som sa till mig att ”tankar är som moln, de kommer och går men jag kan själv välja vilka tankar som jag väljer att ta fasta på.” Det är ett dagligt arbete att fortsätta jobba med det. Det är så lätt att falla in i mindre bra tankemönster.

Vädret: Tidigare i veckan sol, idag regn och rusk. Det är endast femton grader ute just nu. Burr säger jag…..

Gårdagens: spelade minigolf med Rickard och barnen och efteråt så tog vi en varsin mjukglass. Inte Ida förresten, hon tog en calippo cola. Är inte den glassen nostalgi? Det tycker jag iallafall.

Varför: Det är en fruktansvärd upplevelse såklart att hamna mitt i brandinfernot på Rhodos. Men…. Varför klagar man över att behöva ”sova på golvet i en hotellreception” efter man har blivit evakuerad? Jag tänker osökt på de som bor och jobbar på Rhodos och förlorar både hem och jobb. Då känns att behöva sova en i hotellreception väldigt futtigt. Men man tänker väl inte klart när man är i chock….

Tråkiga: Att jag var lite ”bufflig” i en situation men jag bad om ursäkt och hoppas på att det inte är några ”hard feelings”.

Köpet: Jag har beställt två böcker till höstens plugg. Fokus kommer ligga en del på kirurgi så igår beställde jag en omvårdnadsbok med fokus just på det området. Vi har även beställt en tjockare bäddmadrass, Visby heter den. Testade den nu en sväng och det kommer bli så skönt att få krypa ner senare. Vågade inte ligga kvar för då hade jag väl somnat alldeles för tidigt.

Träningen: Cyklade tur och retur till jobbet igår. Känns verkligen att jag blivit starkare och orkar cykla snabbare trots luftmotståndet.

Dagens snällaste: En kollega bjöd på hemgjorda vaniljbullar och Rickard skjutsade mig till jobbet imorse och hämtade mig med.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

2 Comments on “Senaste

  1. Här ställs inga klockor för att se på matcherna, det orkar jag inte.
    15 grader låter så kyligt. Så snällt att bli skjutsad och hämtad med.
    Carin

Lämna ett svar