Gotland 2024

Skrämmande

Vilken start! På vägen ner till Oskarshamn så var det en idiot till lastbilsförare som skulle köra om först oss och sedan tre bilar till. Hade det bara varit oss hade det kunnat anses som en lite oplanerad och dum omköring. Personen fortsatte sin omkörning trots att det kom mötande bilar. Jag och Rickard började ställa in oss på att det  skulle ske en riktigt otäck olycka. Det värsta var att personen sedan fortsatte med sina idiotomkörningar. Kände mig skärrad en bra stund.

Vi kom fram till Oskarshamn i god tid. Vädret var inte det roligaste och jag som är en vädermänniska blev lite sur. Köttbullemackan gjorde mig dock på betydligt bättre humör. Jag somnade även en stund på överfarten vilket var välbehövligt.

Och ju närmre Visby vi kom, desto vackra väder fick vi. Väl på ön blåste det kalla vindar. Vi bor på vårt vanliga ställe, en stor lägenhet med alla tänkbara bekvämligheter. Jag och Rickard åkte iväg till Maxi för att handla mat till resan. Det blir enkel kvällsmat här och frågan är om vi ger oss iväg på något äventyr ikväll eller om vi bara tar en kväll här i lägenheten. Det finns ju lite fotboll att titta på.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

12 Comments on “Skrämmande

 1. Vilken tur att inget hände. Det finns verkligen idioter som inte borde vara ute på vägarna. Dagen före midsommarafton förra året åkte jag till ett självplock för jordgubbar. Liten smal väg och jag kryper fram i max 10 km/h, möter ägaren till stället i sin minibuss, han åker så fort så minibussen åker på två hjul genom kurvan och sen rakt mot mig. Jag fick köra av vägen för att undvika krock. Det var skog nästan överallt men som genom ett mirakel var det en liten gräsglänta där och inget hände. Förutom att jag först blev jätterädd och sedan skitförbannad. Han stannade inte ens… Ångrar att jag inte polisanmälde.
  Ha nu en jättehärlig tid på Gotland!

  1. Men fy så obehagligt. Vilken tur att det gick bra. Vi ångrar också att vi inte polisanmälde men det är så svårt där och då när man är chockad och upprörd.

 2. Alltså ibland undrar man vad lastbilsförare tänker med om de tänker alls. Tur att det gick bra och att ingen olycka hände. Ha så trevligt på Gotland.

  1. Nej den här föraren tänkte inte alls. Det var så läskigt att åka bakom och se hur han betedde sig. Glad att att han inte orsakade en allvarlig olycka.

 3. Jag kan inte hålla mig för skratt,man åker väl inte på semester för att glo på fotboll på tv?
  Ha en fin semester!

 4. Man slutar aldrig förvånas över hur en del kör, men mest skrämmande är det med idioter i lastbilar! Verkligen skrämmande! Ha nu en fin semester och en trevlig midsommar på ön!

 5. Usch finns gott om idioter i trafiken 🙃så otäckt.Men trevligt med Gotland som jag vill åka dit hoppas ni får det trevligt kram

 6. Verkligen en skrämmande scen som du berättar om. Förmodar att lastbilschauffören inte var svensk…
  Härligt att Visby välkomnade er med sol. Och imorgon ska det till och med bli betydligt varmare än vad det var idag. Håller tummarna för er.
  Visst finns det fotboll att titta på, men frågan är som Skottland-Schweiz är en så upphetsande match…
  Hursomhelst ha en riktigt fin första semesterkväll på Gotland:-)

  1. Du har helt rätt, det var en polsk lastbilschaufför. Den värmen stannade nog kvar hos dig för här har vinden varit isande kall. Hoppas på lite mer värme imorgon. Jag somnade från Skottland-matchen och kröp ner i sängen istället.

Lämna ett svar