Söndagslistan

Söndagslistan vecka 11

Känsla: Inget är som väntans tider. Nu vill jag veta om det jag gjort hittills i mitt examensarbete är på rätt väg eller om jag behöver tänka om. Det är otroligt frustrerande att inte få respons.

Väder: Idag är det någon minusgrad, ett litet lager med snö täcker marken. Tidigare i veckan var det rejäla plusgrader. Det svänger snabbt och det är inte vår förrän det är vår. Typ så.

Bilder från veckan: Jag har knappt fotat något alls den här veckan. Men jag kan bjuda på en godisbild och ett par träningsbilder.

Mina positiva från veckan:

 • jag har haft en riktigt bra vecka på jobbet. Mycket pyssel både administrativt och på vårdlag. Jag känner att jag utvecklas för varje pass.
 • jag har fått frågan om jag vill bli ansvarig för HLR på jobbet. Jag sa ja på studs. Den frågan behövde inte ”marineras”

Reflektion: Det är tydligt att pandemin fortfarande väcker känslor hos folk och samma polarisering som sågs då lever till viss del kvar. Jag tycker att det är sorgligt. Har vi inte lärt oss något? Mitt spontana svar är nej, det har vi inte. Tänker ofta på det faktum att kärleken kallnar.

Veckans viktiga blogginlägg:

 • Kärlek och mod Tankar kring hur det var under pandemin och hur viktigt det är att faktiskt inte glömma.
 • ”Jasså, du är en sån” Det börjar komma fler och fler studier som visar på en riktigt trist biverkningsbild vad gäller vaccinen mot covid. Vilka biverkningar är rimliga att acceptera när det inte handlar om symtomlindring eller bot mot sjukdom?

Något konstigt: Mina sidvisningar har skjutit i taket. I skrivande stund har jag 210 visningar av bloggen enbart från Israel. Visningar från Sverige är dryga 80 st. Vem i Israel läser min blogg, är det någon form av AI som manipulerar min statistik? Jag har inte fler unika besökare för det. Mycket märkligt!

Träning:

 • Måndag: Vila
 • Tisdag: Jag lufsade fyra kilometer på löpbandet.
 • Onsdag: 3*500 meter. Ett apjobbigt intervallpass där jag nog kom upp i maxpuls. Man springer första tre hundra i en hög fart. De sista 200 höjer man farten ännu mer. I mitt fall blev det fem minuter/km och 4min/km. Två minuters vila mellan varje.
 • Torsdag: Vila
 • Fredag: Vila
 • Lördag: Jag tog en promenad på löpbandet på tre kilometer och så tränade jag lite pilates.
 • Söndag: Ska döma fotbollsmatch.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

6 Comments on “Söndagslistan vecka 11

 1. Delar du din blogg på sociala medier? Jag gjorde det ett tag med min och fick en massa visningar från Indien. Skrev ett inlägg då på engelska, men ingen gav sig till känna. Så jag slutade ansluta min blogg till Facebook…
  Varför är detta med biverkningar mot Covid vaccinet ngt som folk hänger upp sig på egentligen? Det är immunförsvaret som reagerar. Så gör kroppen mot andra vaccin/ mediciner också….

  1. Du verkar inte ha förstått något alls. Problemet är inte vanliga biverkningar som feber och ont i armen. Jag pratar om personer som fått så allvarliga problem med hälsan efter vaccinet att de inte kan leva ett normalt liv.

   1. Och min fråga till dig och alla de som drabbats av dylika symptom: vad får dem att tro att det just är vaccinet som orsakat dessa symptom? Hur vet de tex att dessa symptom inte skulle ha uppstått ändå? Utan vaccin?
    Och vilka symptom har de tex?
    Och hur ser statistiken ut?
    Du tar upp ett intressant ämne onekligen, men som du ser är jag mycket skeptisk ang vaccinets påstådda bristande säkerhet och vad det orsakat.

    1. Då vill jag kontra med att hur kan du vara så säker på att det inte är vaccinorsakat? Jag märker ju att du är väldigt övertygad om vaccinets förträfflighet så vi kommer inte längre än så här. Men jag vill ändå svara på din fråga. Det kommer fler och fler studier som visar på konstaterade biverkningar. I mitt inlägg https://hannaskrypin.se/jasa-du-ar-en-san/ finns två referenser vad gäller vaccinbiverkningar. Det finns även många personer som har dokumenterade vaccinskador.

Lämna ett svar