Söndagslistan

Söndagslistan vecka 29

Imorse ringde klockan, jag ville såklart kliva upp och se Sveriges match mot Sydafrika i VM. Sydafrika fick in första målet och det satt långt inne men till slut vann Sverige med 2-1. Det var kul tycker jag. Men de kommer nog behöva snäppa upp några steg till för att ta sig till slutspel.

Känsla: Det är mitten av juli och jag har ingen sommarkänsla alls längre. Jag har även känt mig lite nedstämd. Kanske är just vädret som spökar men jag har också en del tankar kring skolan i höst. Det är så mycket oro kring om jag får utbildningstjänsten eller inte. Det skulle underlätta mitt liv något enormt om jag fick den. Håll tummarna för mig! Jag tror också att min nedstämdhet beror att jag inte kan träna det jag vill. Jag behöver mina löpass och endorfinerna som jag får där. Cykling är bra men det är inte samma sak.
Väder: Vädret bjuder inte riktigt på någon sommarkänsla direkt, högsommarvärmen har verkligen kommit av sig. Jag hoppas att vi kan bada några fler gånger innan badet stänger för året.

Träning: Jag har rätt ont i foten fortfarande och jag har haft stöd runt foten. Tycker dock att foten fått för lite stöd så igår bytte jag till ett annat fotstöd där jag kan justera hur hårt det sitter. Känns mycket skönare för foten. Jag tragglar på med mina tåhävningar.

 • Måndag: Cykling till och från jobbet. Jag hade faktiskt lite tur och hade medvind både till jobbet och hem.
 • Tisdag: Vila
 • Onsdag: Vila
 • Torsdag: Cykling till och från jobbet. Tränade även 45 minuter pilates.
 • Fredag: Vila
 • Lördag: Vila efter nattpasset
 • Söndag: Idag behöver jag få till någon träning. Vi får se vad det blir.

Bilder från veckan:

Kall morgon, även i år dyker det upp svampar i trädgården och så min snabbaste cykelmil någonsin. Våffellunch i veckan, bild från veckans pilatespass och så en väldigt snabb cykeltur hem.

Mina positiva från veckan:

 • Fick till ett pass pilates
 • Jag har haft en bra start på jobbet efter semestern.
 • Kul att träffa kollegorna igen.

Omvärldsspaning: Röster höjs om att Sverige ska ändra sin grundlag. Helt fel väg att gå enligt mig. Vi ska inte böja oss för mindre demokratiska länder. Det vore att backa i vår frihet och demokrati. Om Sverige väljer att böja sig, vad blir nästa steg? Det kommer bara krävas mer och mer och till slut har vi ingenting kvar. Det är viktigt att komma ihåg att de länder som kritiserar Sverige inte har samma syn på yttrandefrihet och demokrati. Vill vi att Sverige ska bli ett lika intolerant land? Nej tack!

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

6 Comments on “Söndagslistan vecka 29

 1. Det är sorgligt att se Sverige anpassa sig så. Det får man inte mer respekt av, tvärtom.
  Jag håller tummarna för att du får tjänsten, och att vi båda får möjlighet till fler bad innan sommaren är över.

 2. Så tråkigt att sommaren har kommit av sig.
  Är det inte trädgårdschampinjoner du har i din trädgård?
  Jag såg inte matchen utan bara målen nu på morgonen på tv:n.
  Ha en bra söndag.
  Carin

 3. Håller tummarna att du ska få den tjänsten 🙂 jobbigt när man inte kan träna riktigt vad man vill här är med vädret grått och tråkigt känns som att hösten börjar smyga sej på 🙂

Lämna ett svar