Söndagslistan

Söndagslistan vecka 33

Känsla: Det har inte varit en bra vecka sett till mitt mående. Jag har känt mig ledsen och haft nära till tårarna. Det har inte hänt något allvarligt utan ibland fastnar jag alldeles för mycket i negativa tankemönster.

Väder: Det har inte varit lika kallt men grått är det fortsatt. Vilken sommar det blev vädermässigt. Thomas Ledin´s gamla slagdänga ”sommaren är kort, det mesta regnar bort” har verkligen stämt i år. Så trist tycker jag. Sommaren är redan kort rent kalendermässigt i förhållande till hur länge det är kallt och mörkt. Så är känslan iallafall.

Träning: Det är svårt att få till träning när jag jobbar nätter och den här veckan tog jag två extra nattpass. Men det har iallafall blivit ett pass på crosstrainern, jag har dömt en fotbollsmatch och så har jag kört lite styrka i vardagsrummet. Jag behöver göra ett försök att strukturera upp min träning. Men det är ett annat inlägg.

Läst hos Underbara Clara:

Vädret är vad det är. Det kan vi inte påverka. Årstider är ju bara något vi människor har hittat på. Visst ändrar sig saker i naturen allt eftersom, men att det heter augusti just nu och att augusti är en sommarmånad är ju bara en föreställning. Nu är nu och vi kan bara vara här och nu även om våra tankar ibland lurar iväg oss. Jag känner ingen hösthets eller sommarhets. Jag tar en dag i sänder och bryr mig inte om vad den kallas. Ofta vet jag inte vilken dag det är, men jag brukar ha ett hum om det är helg eller vardag.

Veckans bilder: Jag har inte fotat något alls denna vecka. Träningsbilder är kanske inte så kul att se.

Filmer jag sett:

 • Beck – okänd avsändare
 • Pitch perfect 2
 • Tall girl
 • Tall girl 2

Veckans länk: How to eat candy like a swedish person

“Sometimes we feel like something sour and sweet at the same time . . . and sometimes we need chocolate but mixed with some fruity surprises . . . It all depends on how we feel, our mood, the weather . . . . You could say that each person’s candy bag reflects the state of mind of that person.” Danielle posits that Swedes love candy because the sun barely rises in the winter. “It’s dark and depressing, and they need sugar,” she said. “Same reason they drink more coffee per capita than most other places in the world.”

Mina positiva från veckan:

 • dömt seriefinal i herrar division 6. Seriefinal är det när ettan och tvåan i tabellen möts. Det var en tuff drabbning men det var kul.
 • tagit två extrapass vilket ger lite sköna slantar i september.
 • jag väntade på att foten skulle börja göra mer ont efter förra veckans fotbollsmatch men det hände aldrig.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

10 Comments on “Söndagslistan vecka 33

 1. Även här i norr har vi haft en fin sommar, förra veckan fram till nu har varit rent ljuvlig utan mygg och solig på charmigaste augustivis. Men ständigt regn och översvämning gör ingen människa glad, tur det finns plockgodis på lösvikt=) Jag är trött nu andra veckan efter att semestern börjat ändå och just nu peppar jag mig med Carola-låtar. Det hjälper också=)

 2. Håller verkligen med dig, vilken tråkig sommar det varit vädermässigt, och hos oss har semestern tyvärr inneburit en del elaka infektioner också. Hoppas hösten blir bättre och att du är gladare snart❤️🤗Kram!

 3. Har förstått att de flesta delar av Sverige haft otur med vädret den här sommaren. Kan dock inte instämma, då norra Stockholm haft sol från maj till för två veckor sedan. Även nu är det väldigt varmt, men betydligt gråare och enstaka regnstänk på sena eftermiddagar/kvällar. Så jag har ingenting att klaga över.. än.
  Kul med en seriefinal som du fick döma. Hur blir du bemött som tjej av killarna i lagen?
  Ledsen att du har nära till tårar. Har märkt att det blir värre och värre ju äldre man blir. Man har otroligt snabbt nära till gråt, ofta utan minsta anledning.

  PS. Vad tyckte du om finalen idag? Spanien var det bättre laget tyckte jag. DS.

  1. Finalen var bra. Men jag blev lite besviken på Englands spel. De spelade typ som Australien gjorde mot Sverige, de var liksom aldrig ens i närheten. Domaren var grym!

   Jag har alltid tyckt att det är lättare att döma herrfotboll än damfotboll. Herrarna kan absolut vara hetsigare och de spelar tuffare spel. Men jag tycker det är lättare att få med mig herrarna. Jag har aldrig upplevt att herrarna bemöter mig mer annorlunda än killar som dömer.

 4. Finns inget värre än när man känner sig lite down. Men ibland så är det skönt att bara gråta ut även om man inte vet varför tårarna kommer.
  Sommaren är verkligen kort i Sverige och det har jag nog alltid tyckt sedan jag blev vuxen.
  Ha en bra söndag.
  Carin

 5. Då hoppas jag att den kommande veckan bjuder på gladare tankar. Negativa tankemöster ska man försöka mota bort men helt lätt är det inte alltid.

Lämna ett svar