Söndagslistan

Söndagslistan vecka 5

Känsla: Det har varit en jobbig vecka med en hel del tvivel kring mig själv och det jag kan/inte kan. Veckan började rätt så knaggligt men har slutat betydligt bättre.

Väder: Har hösten kommit tillbaka? Det viner runt knutarna och det känns som att jag ska blåsa bort.

Träning:

 • Måndag: Jag sprang 8*400 meter på väldigt pigga ben.
 • Tisdag: Det fick bli vilodag.
 • Onsdag: Jag och Rickard gav oss iväg till Sporthallen och spelade 30 minuter squash. Det var så roligt men också jobbigt.
 • Torsdag: Vila
 • Fredag: Jag sprang 15*30 sekunder. Helt okej pass men squashen i torsdags kändes verkligen.
 • Lördag: Vila.
 • Söndag: I skrivande stund har jag inte tränat än men något ska det allt bli.

Cravings: Det finns godis, peacemärken med smak av jordgubb och lakrits. Dessa godisar har jag cravings på. Skulle kunna äta dom varje dag.

Bilder från veckan:

Veckans mest lyssnade:

Goddag yxskaft…

Några av veckans inlägg:

Mina positiva från veckan:

 • Jag och Rickard var iväg och spelade squash tillsammans. Det vill jag göra snart igen.
 • Jag är till stor del klar med mina inlämningsuppgifter.
 • Praktiken började knaggligt där jag mest var observatör men har nu triagerat själv och tagit kontroller på barnen. När man triagerar så får patienten (i det här fallet föräldrarna för det mesta) berätta symtom och varför man söker. Utifrån syresättning, andningsfrekvens, puls och temp så tilldelas man en färg. Färgerna är rött, orange, gul och grön. Har man rött på någon parameter måste man få träffa läkare direkt. Orange så snabbt som möjligt, gult kan vänta längre och blir man grön är man generellt inte i behov av akut sjukhusvård.
 • Skickat in ett första utkast på examensarbetet.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

16 Comments on “Söndagslistan vecka 5

 1. Ditt godis som du gillar är något som köps när vi är hemma i Sverige för de är så goda.
  Ha en bra söndagskväll. Här ska vi se på Mästarnas mästare som börjar idag.
  Carin

 2. Spännande att höra om hur man prioriterar på mottagningen. Inte att undra på att det blir lång väntetid för en del.
  Bra tränat! Denna tant försöker röra på sig varje dag. Idag blev det en promenad på knappa halvmilen. Fram och tillbaka på byväg och lite skogsväg.
  Kram till dej och tack för att du tittar in till mej ibland

  1. Bra jobbat med promenaden. Ja precis, många söker till akuten för man tänker att det går fortare men det är snarare tvärtom. Det som är riktigt livshotande tas alltid omhand först.

 3. Testar att kommentera…. Trevligt inlägg och heja heja med träningen! Mina fötter och koordination är alldeles för långsamma för squash!

 4. Ibland underskattar man sig själv men vi kan mer än vad vi tror.
  Peacemärken med den smaken hör också till mina favoriter. Så goda och en bra smakkombination!

 5. Har försökt hitta var du befinner dig i världen. Norrköpings sjukhus är bekant på en av dina bilder, så du kanske finns i mina hemtrakter.
  Vi ha varit på akuten några gånger sedan i somras, både min man och jag (jag bröt ju handleden på nyårsafton).
  Kan det vara så att vi skulle kunnat sett dig där?

   1. Ja, barn är jag ju inte, även om jag kan känna mig nog så barnslig mellan varven 😉 Då hade vi väl inte träffats där oavsett.
    Men då finns du i krokarna, för man kan ju säga att Linköping tillhör krokarna det också 🙂

 6. Så kämpig inledning, låter det som. Min vecka har inte inneburit något speciellt, men jag mår dåligt. Jag känner mig inte glad. Jag vet inte vad som hänt riktigt…

 7. Jaa, jobbiga veckor finns väl för att man ska uppskatta dom bra ännu mera 🙂 Haha,jag kunde inte heller låta bli att småle när jag såg den Vi5-bilden 😀 Lite världsfrånvänt kanske 😉 Kul att du och din man kan träna lite ihop och har hittat en bra variant 🙂 Min man är inte ett dugg intresserad av träning dessvärre, och efter 34 år har jag insett att det inte är nån ide att tjata 😀 Han är konstnär och prioriterar att måla på sin fritid 🙂 Ha en fin söndag och en fortsatt bra /bättre?) vecka.

  1. Tack Sara. Ja, jag funderade på om jag skulle blurra bilden men så tänkte jag att den redan är viral. Håller med om att det är värlsdfrånvänt. Vet inte riktigt hur hon tänkte. Olikheter kompletterar oss verkligen.

Lämna ett svar