Söndagslistan

Söndagslistan vecka 6

Den här veckan har varit tuff, jag har haft mycket med jobb och praktik. Det var klokt att jag tog semester imorgon. Jag är riktigt trött och idag så utnyttjade jag flex på jobbet då det var lugnt. Det var skönt att komma hem en timme tidigare än om jag stannat kvar tills jag slutat.

Igår hade vi mellomys, Rickard var väl inte så där jätteroad. Jag poppade ett berg med popcorn och så snaskade jag på mina peacemärken också. Gillade faktiskt Liamoos låt och Maria Sur var helt klart värd alla tolvor som hon fick. Förvånade mig själv lite med att jag tyckte det var lite skönt gung i fröken Snusks låt. Carina är lite blek som melloprogramledare men det är ändå betydligt bättre än förra året.

Känsla: Jag har varit så nervös den här veckan. Hur skulle det gå på slutbedömningen, skulle jag bli godkänd? Men det visade sig ju att jag oroat mig i onödan.

Väder: Vintern kom tillbaka med buller och bång milt sagt. Ida är glad över att vi kan åka pulka tillsammans igen.

Träning: Jag visste redan på förhand att det skulle bli en mindre bra träningsvecka eftersom veckan har varit så tuff med mycket med allting. Så jag har tillåtit mig själv att ta det lugnt på träningsfronten.

 • Måndag: Jag sprang en stege, 1400, 1000 och 800 meter.
 • Tisdag: Det blev ett riktigt snöoväder och jag och Rickard gick ut i snöyran. Det blev en kort promenad men i den djupa snön så kändes det allt.
 • Onsdag: Vila
 • Torsdag: Vila
 • Fredag: Röjde i pulkabacken med Ida.
 • Lördag: Vila
 • Söndag: Vila/pulkahäng i backen.

Mina positiva från veckan:

 • Jag är klar med min praktik på barnakuten och fick ett fint omdöme. Men det vet ju redan du som är daglig läsare av bloggen.
 • Hade en kul dag på MR där jag fick se lite nytt.
 • Bara två PVK:er kvar så är jag klar med min delegering sedan.

Sämsta: Regionen har gått ut med att det eventuellt kan bli varsel för att komma tillrätta med det stora underskottet. Jag förstår faktiskt inte hur de tänker om det blir verklighet. Det är redan för få vårdplatser, vi är för få för att ta hand om dom som är sjuka och så tänker politiker i banor om att eventuellt dra ner. Inget beslut är taget så tills vidare vet jag egentligen ingenting. Det kan gå hur som helst. Men jag håller alla tummar jag har att det inte blir så.

Bloggupptäckt: När jag skulle länka senaste inläggen så upptäckte jag att jag också kan bädda in mina instagraminlägg. Så smidigt ju. Dessa bilder är mina senaste inlägg. Om du vill följa mig på instagram så heter jag @hannafialotta. Mitt fokus på instagram är träning. Ibland lägger jag även ut i stories. Dock så prioriterar och uppdaterar jag bloggen mer än instagram. Tanken är dock att jag ska börja lägga ut pilatesvideos på instagram igen. Men det blir närmre vår/sommar när jag kan filma i trädgården och skolan är slut.

Kloka:

Minns första gången jag hörde att förlåtelse inte är en känsla, det är ett beslut. Jag tyckte det var helt galet. Men sedan har det verkligen hjälpt mig. Förlåtelse är lika mycket till för den som förlåter, som den som blir förlåten. När jag känner alla negativa känslor bubbla upp, kan jag påminna mig om att jag har förlåtit. Till slut upphör de negativa känslorna att göra sig påminda. Och den som blivit förlåten behöver inte ens veta om något!

Veckans inlägg här på bloggen:

Bilder från veckan:

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

6 Comments on “Söndagslistan vecka 6

 1. Såg delar och snabbspolningen av Mello igår. Var dock mest ute efter att hitta Susjos och hennes kompis i publiken. Det lyckades jag med efter att LillaSyster skrivit ett ”intruktionsmejl”. Tycker som du vad gäller Fröken Snusk, epadunket satt sig direkt i min tondöva hjärna. Sedan tyckte jag det var lite gulligt med killarna från no-no-no-norrland. Det försökte så gott det gick att sätta Norrland på kartan;-)

 2. Jag var också trött efter veckan så jag lade mig 21.30 igår, tittade varken på finska UMK-finalen eller på svenska Mello 🙂
  Ibland blir det bara så och sömn är viktigt.

 3. Grattis till din väl avslutade praktik 🙂 Vad kommer att hända nu då, när den är avklarad?

  Tråkigt att läsa om eventuella neddragningar. Det är verkligen svårt att förstå ett sådant resonemang 🙁

  Det där med att bädda in Instagram måste jag kolla om jag också kan.

  Ha en fin vecka <3

  1. Jag ska lämna in två uppgifter, skriva tenta i april och få ihop ett examensarbete. Efter det kan jag titulera mig specialist inom akutsjukvård och intensivvård. Utöver min specialistkompetens inom palliativ vård.

Lämna ett svar