Tänkvärda inlägg av andra

Text av Jenny Piper

Att landstingen i Sverige går mot brakförlust har väl inte undgått någon och nu regnar sparpaket, anställningsstopp och uppsägningar som givetvis inte drabbar beslutsfattarna som skapat problemen, utan vårdpersonalen som redan har det tufft.

Några exempel: Region Östergötland väntar sig en förlust på 1,5 miljarder, Region skåne står med underskott upp mot 4,3 miljarder kronor, Västra Götalandsregionen räknar med ett underskott på 1,6 miljarder kronor och bara Sahlgrenska sjukhusets underskott ligger redan på 329 miljoner kronor med risk för ett underskott på 1,4 miljarder kronor vid årets slut, medan Region Sörmland väntas gå med ett underskott på en dryg miljard kronor och det fattas pengar till löner där man kan tvingas låna.

MEN det finns oändliga resurser för att bekosta den ogenomtänkta klimatpolitiken, rusta upp Ukraina militärt gång på gång, bekosta Natomedlemskap, köpa in mer covidvaccin för miljarder, betala avgifter till organisationer som EU och FN, höja politikernas löner, ta hand om den aldrig sinande strömmen med asylsökande migranter som tillsammans med alla sina anhöriga ska få del av kakan och skicka saftiga bistånd runt om i världen.

Att inte fler reagerar på att det inte finns några pengar till de mest primära samhällsfunktionerna – där sparbetingen inom vård, skola, rättsväsendet och övrig välfärd drabbar oss själva när våra barn och äldre anhöriga får stå åt sidan – medan skattemedel öses ut på allt utom det egna folket som drar in stålarna. Det sovande folket tycks inte se vad som utspelar sig mitt framför näsan.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Lämna ett svar