Min vardag

Ut på tur aldrig sur

Jag var helt orimligt stel efter matchen igår så jag var tvungen att testa om jag skulle kunna få upp foten i stigbygeln på sadeln. Bänken i vardagsrummet fick agera stigbygel. Haha, jag är så stel, fick liksom lyfta upp benet på bänken. Hur ska det här gå tänkte jag. Men det skulle inte vara några problem för alla behövde använda pall. 😛

Det var jag, S, M och L från jobbet. Vi hade bokat turridningen på Gibraltar Islandshästar. Det ligger ute i Grensholm vid Roxen. Vi var en grupp om tio personer+ledaren. Vi började med att gå upp till hagen för att hämta dagens turridningshäst.

Min lille söta islänning som jag skulle få låna för turen heter Assi. Det skulle visa sig vara en pigg liten kuse som absolut inte ville vara näst sist i kön.

Den här sötnosen visade jättetydligt att den ville ha just S till ryttare. De var helt klart tvillingsjälar. Så fint att se.

Vi fick både tölta och galoppera. Hur härligt som helst att sväva fram i tölten. Hästen vet precis vad den ska göra så det är bara att åka med. Assi som jag hade ville inte vara sist så i galoppen gick det undan. Tyckte att det var så kul att få galoppera snabbt, och ännu snabbare skulle det gå i sista galoppen. Hur kul som helst!

Vi stannade vid en stuga mitt ute i skogen där hästarna fick beta och det bjöds på kaffe och bulle. Eller saft för den som inte ville ha kaffe.

Två timmar gick alldeles för snabbt och snart var vi tillbaka vid stallet igen. Hästarna blev befriade från sadel och träns och släpptes sedan ut i hagen. Vi alla fyra var överens om att det där var något som vi ville göra igen.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

22 Comments on “Ut på tur aldrig sur

 1. Då var ni i närheten av mina gamla hemtrakter. Jag har ridit på Gibraltar flera gånger, men nu är det många år sedan. Härliga bilder!

 2. Att rida islandshästar är alltid kul. Har inte gjort det på flera år. Kul med en häst som var pigg. Så roligt att du tyckte det var roligt när det gick undan i galoppen.

 3. Vilken härlig upplevelse! Islandshästar är ju för mysiga. Hade absolut kunnat tänka mig göra något liknande trots att jag inte har någon hästvana alls.

  Hoppas kroppen mjuknat lite mer idag. 🙂

 4. Islandshästar är så fina. Är så besviken på mig själv att jag ska vara lite rädd för dom. Det ligger ju på mig och inte hästen. Däremot har två av mina tjejer ridit en del på just islandshästar.

 5. Vad läckert 🙂 Jag måste åka över till Monika en granne 4 hus bort som har hästar 😉 Du har fått känna vid ännu mera muskler nu då? Rolig tripp 🙂

 6. Ja du så stel man kan vara, men skönt att det löste sig och så trevlig utflykt. Ja två timmar när man har roligt kan gå väldigt fort. Så fina hästarna var och så mysigt det verkade vara =D

 7. Tur att du idag kom upp i sadeln. Vad kul att ni var ute & red islandshästar 😃👍. Det skulle jag med vilja testa & rida. Härlig tur ni hade med pause. Kaffe & bulle.
  Visa hästar är ledar hästar & vissa inte. Så är det. Precis som vi människor.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 8. Vilken duktig fotograf du är!!! Ja, jag vet att jag sagt det förut, men att fota djur är ju inte samma sak som att göra selfies och fota blommor. Bilden med S:s favorit är en höjdare.
  Skoj att du gillade utflykten, nåt utöver det vanliga måste jag säga. Och så lärde jag mig vad tölta betyder. Det ordet fick jag googla.
  Ha en skön kväll i soffan nu! Det är du värd efter fotbollsmatch och ridning:-)

  1. Jag kan inte sno åt mig äran för alla bilder. Det är en blandning av fyra olika fotografer. Google är bra, varje dag är det något som jag behöver ta reda på.

  1. Det beror på var du åker och hur länge du vill rida. Vet inte riktigt var du bor. Vi var på Gibraltar islandshästar och då kostar en två timmar lång tur med fikapaus 900 så här på en helgdag.

Lämna ett svar