Vardagen

Min favoritjulfilm

Wow, jag känner mig helt överväldigad av alla peppande och positiva kommentarer som ramlar in här. Jag är väldigt glad över att jag gick med i Bloggsupportgruppen.
Igår var jag med om något väldigt obehagligt. Jag hade inte ätit frukost innan jag åkte till jobbet men det är ofta som jag inte gör det. Den här gången däremot så började det med att jag blev lite illamående, sen började det flimra framför ögonen. Tänk dig en gammal tv som står och blinkar i alla möjliga färger. Gick och pratade med sjuksköterskan som kollade blodtrycket som var lite lågt. Inte jättelågt men lågt för att vara jag. Jag stoppade i mig en macka men det blev inte bättre så kollegorna skickade ner mig i källaren så jag fick vila en stund. P kom med pamol åt mig men det hjälpte inte särskilt mycket mot huvudvärken. Efter ett par timmar hade flimret försvunnit och jag vågade sätta mig i bilen och köra hem. Det blev sängläge direkt när jag kom hem och sedan soffläge resten av dagen. Det planerade spinningpasset och pilates med Rickard ställdes in. Istället tog jag mig ork till att sätta upp granen tillsammans med Rickard och barnen. Gick och la mig redan halv åtta igårkväll och somnade nästan direkt. Jag vaknade strax innan sex men såg fel på klockan och trodde den var strax innan sju. Ingen idé att somna om då tänkte jag och spelade lite korsordsspel på telefonen. Efter en stund tänkte jag gå upp och väcka barnen och tittade återigen på klockan och såg då att den bara var tio över sex. Lite väl tidigt att väcka barnen då….
Men tillbaka till det inlägget skulle handla om, nämligen julfilmer. Min absoluta favoritjulfilm är The holiday med Cameron Diaz och Kate Wislet i huvudrollerna. Men sen finns det andra julfilmer som jag också tycker varit väldigt bra.
– The christmas chronicles
– Tomten är far till alla barnen
– The princess switch
– Ensam Hemma
– En lysande jul
– En galen jul
 
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Min favoritjulfilm

 1. Hej! Bloggsupportgruppen har jag också funderat på, men jag tror att jag skulle bli sönderstressad av att behöva vara så aktiv. Fast ändå verkar det kul. Hm, tål att tänkas på. Hoppas du mår bättre nu!

 2. Usch vad jobbigt när det börjar flimra så framför ögonen, låter som ett bra val att du stannade hemma igår. Hoppas du mår bättre idag. 🙂

 3. Älskar tomten är far till alla barn! The Holiday är också väldigt bra! Inte sett den på länge så man ska leta upp den 😀 Jag brukar få flimmer för ögonen när jag har migrän på G, du har inget sånt?

 4. Men du, du vet ju att man måste fylla på med drivmedel (frukost) innan man åker iväg med bilen (kroppen). Skrev faktiskt ett inlägg om just det för ett tag sen. Visst, man är inte alltid hungrig på morgonen, ibland kan man till och med må illa av tanken att äta då men det är en vanesak, jag lovar. Var rädd om dig, ”bilen” ska ju fungera länge till!

 5. Men fy så otäckt det lät med den där flimrande känslan! Hoppas du känner dig återställd nu! Så kul att få tips på julfilmer!😃 Jag älskar att se såna!😄

 6. Men usch jag vet hur det är, händer ofta för mig. Eller ja inte allt för ofta men när jag reser mig snabbt kan jag bli yr. :/

 7. Oj va läskigt!!
  Hoppas det bara var en engångsgrej och inte kommer tillbaka!
  Jag kan få yrsel helt random dagar och allt bara snurrar hela dagen.
  Hoppas att dagen idag är bättre 🙂
  Kram kram

  1. Ja det hoppas jag med. Funderar över om det var en mild variant av migrän. Aldrig haft det förut men det kan ju komma. Händer det fler gånger kommer jag ringa vårdcentralen.

 8. Åh vad läskigt när det blir så där 🙁 lågt blodtryck är inge vidare.
  Men mysigt att du orkade hjälpta till med grannen 🙂
  Ja filmen holiday är en riktigt bra film 🙂

 9. Usch, vad jobbigt att bli så dålig. Det är aldrig kul. Tur att du mår bättre idag! Vi såg Christmas Chronicels i helgen, barnen älskade den!!🎅

 10. Usch vad hemskt det där låter. Kan det ha varit migrän? Jag brukar få sådär som du beskriver det när jag får mina migränattacker. Hoppas du mår bättre nu i alla fall 🙂

 11. Oj, jeg hadde nok tatt en tur til legen. Det der kan være helt ufarlig, eller det kan være noe…. Jeg vet jeg har sett sånn gammel TV og det var noe galt med meg. Uansett god bedring.

 12. Så skönt när man hittar saker som passar en. Nu då den gruppen.
  Själv har jag ingen julfilms favorit då jag inte vill låsa mig till en speciell film

 13. Usch, ja det lät otäckt. Flimmer för ögonen låter nästan som att det var ögonmigrän? Skönt att det blev en tidig kväll så du kunde vila ordentligt.
  The Holiday är riktigt mysig att titta på. 🙂 Tomten är far till alla barnen är en annan klassiker jag måste titta på varje jul. 😀

 14. Läskigt när det blir sådär, händer mig med då och då. Ibland har det varit starten för migränattack för mig, ibland blir det bara så som du beskriver och sen går det över. Obehagligt vilket som. :/ Hoppas att du mår bättre nu!

 15. Usch jag förstår verkligen att det var läskigt, hoppas det är bättre nu! Åh jag verkligen älskar ensam hemma, den är grym 🙂

  1. Det håller jag med om att det är. Glad att jag gick med i gruppen. 🙂
   Jag hoppas verkligen att det inte händer igen. Så obehagligt.

Lämna ett svar