Hanna funderar

Ledare, följare eller både och

Är du en ledare eller en följare?

Dagens wordpressfråga är riktigt intressant tycker jag. Jag tänker att man kan tänka på den här frågan ur flera olika perspektiv och jag är helt klart både och. I vissa sammanhang är jag helt klart en följare medan i andra sammanhang skulle jag inte säga att jag är en ledare men jag står upp för det jag tror på och tycker är viktigt. Det betyder inte att jag tycker att andra måste följa mig.

Vissa kollegor som jag har haft har för mig blivit indirekta ledare och då har jag följt dom, vare sig jag vill eller inte. Vissa har det i sig som gör att jag automatiskt backar.

I rollen som domare är jag ledare. Det kan dock vara svårt ibland att ta de här spelarna som på plan är informella ledare som de andra spelarna lätt följer. Särskilt inte om det är en spelare som ifrågasätter varje domslut och inte accepterar mina beslut som domare. Det är ju inte direkt någon hemlighet att klimatet på fotbollsplan stundtals är väldigt tufft och tyvärr är det så att vi tappar många domare på grund av det. Tänk dig en 15-åring som gör sin första match och blir totalt utskälld av en vuxen karl. Jag förstår den domare som inte vågar ge sig ut på fotbollsplan efter det.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Lämna ett svar