Min vardag

Alla hjärtans dag och dagens wordpressfråga

Det är Alla hjärtans dag idag och Rickard kom hem med en sådan fin bukett till mig. Nu står den här på köksbordet och jag får något vackert att titta på nu när jag ska försöka ta tag i mitt liv. Det var bra det där med att göra en planering, det har jag inte gjort idag och skillnaden känns direkt. Om det är placebo låter jag vara osagt. Medan jag filurat på det här inlägget har jag iallafall kommit fram till att idag ska jag läsa på om respiratorn, inställningar och viktiga saker att tänka på. Har känt under praktiken att omvårdnad och bemötande kan jag. Det är det medicintekniska som jag har att jobba med. Så idag ska jag fråga om att få vara hos en intuberad patient om det inte redan är planerat.

Om du hade makten att ändra en lag, vilken skulle den vara och varför?

Min blogg ligger på wordpress och för att ha koll på min statistik använder jag appen Jetpack. Varje dag kommer det upp en fråga som man kan skriva om. Jag har gjort en lista med några frågor men den kommer publiceras framöver. Idag ska det handla om lagar.

Det finns en lag som jag finner väldigt orättvis och det är den lag vad gäller brott mot upphovsrätten. Inte att den ska plockas bort för människors verk ska såklart skyddas. Jag tänker dock skadeståndsdelen. Det är inte rimligt att bli dömd till att betala ett skadestånd på x antal miljoner för brott mot upphovsrätten när människor dömda för våldtäktsbrott får skrämmande låga skadeståndskrav. Samma sak med den personen som gjort ett allvarligt brott men fick 800000 i skadestånd. Varför kommer jag inte ihåg nu men alla sådana haltande lagstiftningar skulle jag se över. Vi ska ha en lagstiftning som skyddar offret för brottet inte som nu då förövare ofta får mildare domar och skadestånd. Världen är galen!

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

4 Comments on “Alla hjärtans dag och dagens wordpressfråga

  1. Vilken fin bukett du fått.
    Tror det finns massor av lagar som borde ses över ordentligt.
    Gubben läste precis om ett fall för mig om en dödsskjutning som hände 2020 och grabben blev frikänd av högsta domstolen, fast det fanns så mycket som tydde på att det var han som var den skyldige.
    Ha en fin dag.
    Carin

Lämna ett svar