Min vardag

En tur runt Ågelsjön

Uppdaterat 20:16: Skrev till min lärare och undrade vad som hänt. Fick då snabbt återkoppling, har uppdaterat arbetet och nu är det ivägskickat på plagiatkontroll. Nu är det verkligen bara redovisningen kvar!

Likväl som att sitta hemma och vänta på återkoppling kunde jag lika gärna göra det utomhus. Så jag och Rickard åkte till ågelsjön strax utanför Norrköping. Det är ett av de mest välbesökta naturreservaten i närheten av Norrköping och jag förstår det. Det är verkligen fantastiskt vackert. Lite av det vackra förtogs dock av frustration kring examensarbetet. Egentligen så tycker jag att de som inte respekterat tiderna ska få vänta på sin examen tills nästa kull går ut. Det är inte rimligt att de ska förstöra för dom som varit i tid. Frustrationen går nästan att ta på…..

Så åter till Ågelsjön då, man kan gå runt sjön och det är en lite lagom sträcka på en mil. Man kan gå sträckan både med- och motsols och det är en del av Östgötaleden. Vi gick faktiskt den här sträckan för två år sedan. Det var lika fantastiskt vackert då som nu. HÄR kan du läsa det inlägget om du vill. 🙂

Den här lille ödlan höll jag på att trampa på. Hasselsnok eller kopparödla var frågan men vi landade till slut i att det var en kopparödla. Man brukar ju säga att en kopparödla är en ödla utan ben. Då är min motfråga, kan man inte säga det om alla ormar egentligen, en ödla utan ben. Vad är skillnaden egentligen?

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

13 Comments on “En tur runt Ågelsjön

 1. Vi avvek från våra vandringar på Sörmlandsleden och besökte Ågelsjön förra sommaren. Som du skriver, väldigt vackert.

 2. Härlig bilder! Det måste ju ha varit lite balsam för själen ändå. Hoppas allt reder upp sig med ditt examensarbete med det snaraste.

 3. Anki kan hon! Hon är långtifrån bara en av Sveriges största svampexperter. Att hon också kunde skillnaden mellan ödlor och ormar förvånar mig egentligen inte.
  Er promenad/vandring i det fina försommarvädret var riktigt, riktigt fint. Härliga bilder:-) Jag förstår din frustration angående examensarbetet, men rätt mig om jag har fel: visst fick ni veta allihopa att ni var godkända, då spelar det ju egentligen ingen roll när man får det slutliga resultatet. Eller kanske blandar jag ihop det hela med din tenta.
  Då jag just nu också är ”inblandat” i ett examensarbete måste jag säga att det är himla lätt att röra ihop begreppen;-)

  1. Det var tentan som vi alla fick besked om var godkänd. Efter mitt inlägg skrevs så skrev jag med min lärare och fick då snabbt återkoppling. Nu är arbetet inskickat till plagiatkontroll. 😀 Det är verkligen bara redovisningen kvar och det känns som att en enorm tyngd sjunkit från axlarna.

 4. Jag igen … glömde ormslån (kopparödlan) Största skillnaden är enkelt sagt att ödlor har ögonlock och ibland öronöppningar, vilket ormar saknar.

 5. Förstår din frustration och håller med dig! De som inte lämnar in i tid bör få vänta!
  Ågelsjön är ett trevligt besöksmål, som jag besökt nästan varje sommar/ höst sedan början av 70-talet, alltså långt innan det blev reservat. På somrarna var det vår badsjö och på höstarna är det fortfarande en av svampklubbens träffpunkter under svampsäsongen.
  Fina bilder från er dag där!

Lämna ett svar