Min vardag

Fem en fredag vecka 1: Nystart II

Burr, det är verkligen isande kallt ute. 16 minus är det hos mig. Det är såklart ingenting jämfört med Norrlands fyrtio minusgrader men för att vara södra Sverige är det kallt. Det blir ingen utevistelse kan jag säga. När det är så här kallt så vill jag inte vara ute. Fryser från topp till tå….

Fick schemat för nästa veckas skoldagar. När jag såg schemat så insåg jag att senast tisdag kommer jag ha svaret på min tenta. Vi ska nämligen ha tentagenomgång på tisdag eftermiddag. För att kunna ha det måste tentan vara färdigrättad…. Jag har kollat min mail tio gånger i timmen. Minst!!

Igår hade jag verkligen en dipp. Negativa tankar kring skolan sköljde över mig. I vilket syfte läser jag egentligen utbildningen? Förutom mer kunskap så kommer jag inte kunna få en löneförhöjning för min specialistkompetens då jag redan är anställd som specialist. Så för vems skull sliter jag på det här sättet? Det kostar både tid och pengar. Känner mig en aning missmodig men det är bara en termin kvar. När jag är klar kommer tankar som dessa kännas rätt så futtiga.

Elisa´s fem fredagsfrågor handlar även den här veckan om nystart.

 1. Vilken är din närmsta nya plan för året? Starta upp termin 4. Jag är i en sådan mental uppförsbacke… Jag vill också läsa mer. Har redan börjat på bok två.
 2. Vad är något du vill göra under 2024? Bli snabb och stark och få vara skadefri.
 3. Vad vill du göra bättre i år? Träna bättre, sova bättre och äta bättre.
 4. Har julen åkt ner än? Nopp, den är kvar och lär vara det till tjugondag Knut.
 5. Hur brukar januari kännas för dig? Visst är den lite mörk men jag tycker att det är en bra månad. Alexander fyller år, det blir sakta ljusare och allt känns lite lättare.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

17 Comments on “Fem en fredag vecka 1: Nystart II

 1. kämpa på! du kommer att vara så nöjd efter nästa termin! och lönen får du förhandla upp och hänvisa till dina nyförvärvade kunskaper. det tar emot ibland så klart, men det är bara att bryta ihop och gå vidare! jag ska plocka ut granen nu. barr för barr. men adventsstakarna får stå kvar. lite ljus måste jag ha.

 2. Hej Hanna! Kul med läsandet. Vill minnas att Flyga drake var en mycket bra bok. Du frågade om bokcirkeln och i nuläget kommer vi att köra på plats för att få det sociala, men skulle vi inte få det att fungera så kan jag absolut tänka mig att testa en digital bokcirkel 🙂 (om du inte hunnit hitta någon nämre dig innan dess). Ibland finns det bokcirklar på lokala bibliotek har jag sett.
  (Jag har berättat lite mer om spelet som svar på din kommentar!)

 3. Skoj läsa dina svar på veckans Fem en fredag. Synd att du har tankar som om du inte har någon nytta av den utbildning du håller på med – vet att livet går i vågor o jag har också dippar där jag ifrågasätter mig själv o mina val. Men även om du just nu inte tror att du kommer ha nytta av den så vet du ju inte vad framtiden har för dig, där den här utbildningen ger dig positiva saker. Lycka till, hoppas det vänder till det positiva snart.
  God fortsättning och ha en riktigt fin lördag.

 4. Jag vill helst inte heller gå ut i denna kylan. Nu är det som tur är helg, inget jobb och kylskåpet är fullt med mat så jag borde inte behöva ge mig ut. Hoppas att du får en fin helg, och lycka till med tentaresultatet.

 5. Kylan känns mycket mer i södra delarna av landet än i norr. Däruppe kan man gå ut i -30 och det känns som -15 Här känns -15 som minus 30 ja du fattar, haha
  Nä nu ska du känna dig pepp på att ta det sista steget för att komma i hamn med din utbildning. Du kanske vill byta jobb och då har du en extra merit som inte är fyskam! Utbildning är aldrig förgäves! Men visst har jag full förståelse för hur du känner. Jag har ju inte pluggat på det viset, när jag under ca 20 år jobbade på bank så gick jag utbildningar via Studierådet för affärsbankerna. På ledig tid förstås men godkända tentor gav ändå pluspoäng vid löneförhandlingar. Jag läste bankjuridik, nationalekonomi osv. eftersom jag helt saknade gymnasiekompetens.
  Håller tummarna för dig och dina tentaresultat!

 6. Du har många planer för 2024. Hoppas du lyckas med minst hälften, då får du en rungande applåd från mig.
  -16 är cirka 5 grader kallare än här. Men vi är ju inte vana vid sådana temperaturer, inte sedan 1980-talet i alla fall. Precis som du fryser jag hela dagen oavsett hur många lager kläder jag har på mig.
  Men snart är det februari och då är det snart Påsk igen;-)

Lämna ett svar