Min vardag

Fem en fredag vecka 15: Antingen eller

Jag har suttit här på morgonen med mina läroböcker. Försöker plugga in hur hjärtats cirkulation påverkas av olika aspekter i samband med chock. Tänker att kan vara bra att ha koll på då det ändå pratats om många av aspekterna på föreläsningarna. Nu är det bara en månad kvar till tenta. Nedräkningen har börjat på allvar om man säger så….

Elisas fem en fredag handlar idag om ”antingen eller”. Jag är verkligen en allt eller inget person men det var väl kanske inte det som det handlade om här.

 1. En röra under sängen eller i garderoben? Jag har en röra med kläder på sängen och ytan under sängen används som förvaring. Däremot är det ordning i garderoben.
 2. Bo i varmt klimat eller ett med alla årstider? Jag gillar inte de där riktigt heta sommardagarna så jag vill nog ändå ha årstidsskiftningarna.
 3. Vinna på lotto eller få ditt drömjobb? Alltså jag trivs ju väldigt bra med mitt jobb men om jag skulle vinna på Lotto skulle jag ta tag i min dröm om att äga min egna pilatesstudio. Bygga upp en kundkrets tar tid och om jag hade obegränsat med pengar på kontot hade jag kunnat bygga upp min studio utan att behöva belasta ekonomin.
 4. Böcker eller tidningar? Helt klart böcker.
 5. Vara ärlig eller tänka på den andres känslor? Det beror ju på vad det handlar om. Ibland behöver man prata om tuffa saker och då våga vara ärlig även om det kanske sårar. Svår fråga tycker jag som det inte finns ett solklart ”ena eller andra-svar på”. Det beror på situation skulle jag säga. Man behöver ju inte vara ärlig i de fall där det kanske egentligen inte spelar någon roll om man vet med sig att det kommer såra.

Beskriv något du lärde dig på gymnasiet.

Jag kan både mjölka kor och köra traktor. Jag fick också lära hästskötsel och ridning som var huvudfokus i skolan. Jag gick naturbruksgymnasium.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

22 Comments on “Fem en fredag vecka 15: Antingen eller

 1. Lärans om kroppens funktioner och hur kroppen fungerar är verkligen häpnads väckande och intressant. Jag tror igentligen det finns så mkt som vi inte vet än. 🙂 finns alltid nått att lära sej

 2. Inte långt kvar till tentan nu så. Spännande 😊.
  Jag tänker att jag med svarar på frågorna.

  Vi har förvaring under sängen. Så där går det inte att ha stökigt. I garderoben är det tyvärr stökigt. Jag är inte den som har stökigt. Så nu är det hög tröskel att ta tag i garderoben.
  Alltså jag gillar skiftningarna i våra årstider. Så bo i Sverige med årstiderna ☀️❄️💦🍁🌷🌼.
  Vinna stor summa pengar på lotto. Så vi kan betala av vårt hus, bil, larm. Göra om vårt badrum & bygga inglasad altan. Resa till våra dröm ställen. Familj.
  Helt klart böcker 📚 å speciellt ljudböcker som jag älskar att lyssna på.

  Jag lärde mig mycket på datorn. World, PowerPoint & exel då jag gick handel & admistration på gymnasiet. Sen växte jag mycket som människa under gymnasietiden. Hitta gymmet & träningen som idag är min livstil.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 3. Jag har hellre en röra i garderoben än under sängen. Vi är lika då jag också föredrar böcker. Jag brukar säga att ärlighet vara längst. På gymnasiet lärde jag mig att ta ansvar då jag gick hästhållning.

  1. Kul att du också gått hästhållning, min klass var den sista som hette lokal gren häst. Vi kallade oss för ”LG-tjejerna”. Efter vår klass hette programmet hästhållning.

 4. Hoppas du vinner pengar så du kan starta upp en Pilates-studio! Jag vill bara ha en massa pengar, sen kan jag vara generös och dela ut dem till både familj och behjärtansvärda ändamål, bra va! Trevlig helg

 5. Att du kan mjölka kor var otippat, så även att du kan köra traktor:-)
  Klart det är ordning i garderoben när du ”förvarar” dina kläder någon annanstans. Tack för dagens skratt:-)
  Grejen med en storvinst i lotto är ju att man måste lämna in sina rader. Gör man inte det, lär man ju inte vinna nåt heller. Så då är det bara att börja spela lotto. Vem vet, du kanske får sin pilatesstudio.
  Om du skulle nöja dig med 500 000 kronor, så tror jag att du skulle passa utmärkt som deltagare i Robinson.

  1. Tack för en härlig kommentar som fick mig att dra på smilbanden. Sängen är bra som ”garderob”….. Glad att jag kan glädja en annan. Ja visst är det lite otippat men kul.

 6. Vi svarade väldigt lika på fråga fem, känns som att det är situationen som gör frågan på något sätt. Man ska ju inte vara elak bara för att man är ärlig, det hjälper ingen. Ha en fin helg!

 7. egen pilatesstudio tycker jag att du ska inrikta dig på. det vore ju perfekt för dig. jag tycker att en får vara lite försiktig med sina medmänniskor. en vet egentligen aldrig hur folk reagerar på direkta sanningar

  1. Konflikträdd kan vi alla vara ibland. Det är ju inte så kul att behöva prata om tuffa saker. Särskilt om man vet att personen kanske blir ledsen.

Lämna ett svar