Min vardag - Träning

Fem en fredag vecka 20: Om

Godmorgon! Vill skriva att jag är ledig idag men jag har ett kvällspass ikväll innan jag får ta helg. Hade stora planer för morgonen: en promenad och så pilates. Men sängen är alldeles för skön på morgonen, jag kommer verkligen inte upp.

Jag kan helt klart konstatera att just igår var inte foten redo för löpning. Däremot att ta en promenad i högt tempo i lutning fungerade alldeles utmärkt. Så det blev dryga 20 minuters promenad i högt tempo och så övningarna nedan, tio repetitioner*3. Det är bra att använda gummiband. Det blir betydligt mycket tyngre när man adderar lite vikt. Medan jag stekte ett berg av pannkakor blev det också 40 pushups mot bänken. En dag ska jag ha starka triceps. Får till dessa armhävningar nästan varje vecka och det är bra.

Det är fredag och dags för Elisas Fem en fredag. Den här veckan är temat ”Om”. Häng med du också. Glöm inte länka till Elisa och lägga till din länk i hennes inlägg så fler hittar till ditt inlägg.

 1. Om du kunde se en film igen för första gången, vilken skulle det vara? Jag skulle se Sagan om ringen-trilogin igen. Tänk att ha hela den fantastiska sagan att uppleva igen för första gången. Men Titanic ligger nära till hands också. När den kom ut så hade jag en klasskamrat som såg filmen 9 gånger på bio.
 2. Om du kunde begå ett brott och inte åka fast, vad skulle du göra? Typ som Robin Hood, sno från de rika för att ge till de mest behövande. Fast han åker ju fast….. Eller de vet iallafall vem som är skurken.
 3. Om du skulle vara expert i ett ämne, vilket skulle det vara? Jag vill bli expert inom pilates men jag älskar också mitt jobb på lungmedicin. Jag vill bli mer kunnig inom sjukdomarna som vi behandlar.
 4. Om du kunde skriva en toppsäljande bok, vad skulle du skriva om? När jag var barn ville jag bli författare (och stor artist som Mariah Carey och Whitney Houston) så jag skrev noveller. Bland annat en om Kitty Drew. Det var Alexander McQueen som var skurken i den novellen.
 5. Om du kunde lägga till en sak i din dagliga rutin, vad skulle det vara? Jag vill få till mer morgonpilates och rörelse över huvudet taget på morgonen. Ett bra sätt att få in mer morgonmotion är att promenera till jobbet. Men jag måste kliva upp typ fyra också så det kräver lite planering.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

34 Comments on “Fem en fredag vecka 20: Om

 1. Jag bor 20 minuters promenad från jobbet, och det är verkligen perfekt. Något jag saknade under pandemin! Innan vi flyttade hit så hade vi tre timmars pendling med tåg varje dag.

 2. Stiger du upp klockan fyra? Madre Mia, det var värst. Du är en riktig träningstjej, önskar jag hade ens en liten gnutta av din entusiasm…
  Jag har inte sett Sagan om ringen-filmerna, inte läst böckerna hellre, är jag den enda i universum tro?
  Jag gillade att skriva uppsats när jag gick i skolan. Tyvärr ansåg läraren att mina uppsatser var mer noveller….
  Ha en skön helg

 3. Så himla kul att kika in här hos dig! Så roligt med fem en fredag också 😊 Jag ville också bli författare när jag var barn & älskade att skriva noveller. Drömmer fortfarande om att ge ut en bok ☺️ Önskar jag också kunde få in någon träning på morgonen (eller överhuvudtaget) men tycker det är svårt att få in rutin.

 4. Mitt val är också Sagan om Ringen, det är en fantastiskt film som jag verklgen önskar att jag kunde se om igen på nytt. Det hade varit något. Jag tycker inte att vi har så många sånna filmer i en livstid.

 5. Jag har valt bort att se ”Titanic”. Det har något med Estonia-katastrofen att göra … Du påminner mig om att jag också har gummiband, minsann. Misstänker att det har torkat och inte längre går att använda.

 6. Titanic är jättebra och jag har sett den flera gånger. En gång hade vi med filmen på en kryssning och kollade på den när vi åkte mellan Island och Kanada. Det var dimma och mistluren tutade i typ tre dygn… Rätt stämning för att se den filmen kan man säga 😀

  1. Det låter verkligen…. hrmmm…. stämningsfullt. Min man försöker få med mig på en kryssning som varar i några dygn men jag är lite för båträdd. Gotlandsfärjan går bra.

 7. Gå ja, jag går i rask takt ca 1 mil per dag fem dagar i veckan och 5 km lördag och söndag. Hur skönt som helst. Till jobbet kan jag inte gå, har 3.5 mil dit 🙂
  Se en film, skulle jag nog välja Darty Dancing fast jag sett den hundra gånger eller nått, ändå är den alltid lika bra. Ett brott som inte upptäcktes. Då skulle jag råna en bank, de tjänar mycket pengar på oss människor och tänk bara vad de fick i bank krisen. De kan gott dela med sig. Ja så hade jag delat med mig till andra.
  Kramiz

  1. Så skönt att få in så mycket fysisk aktivitet. Nej gå 3,5 mil är ju lite väl långt förstås. Men jag och maken gick omberg runt förra året. En nätt runda på 2,6 mil.

 8. När det gäller filmen så hade jag valt Dr Zjivago. Så bra!
  När det gäller vardagsmotion så kanske du kan cykla till jobbet, fast det gör du kanske redan…

  Ha en bra fredag!

 9. jag har alltid bott så nära jobbet att jag kunde gå dit, gå fram och tillbaka på lunchen och sedan gå hem. så det blev en del gående även om det inte var långt. och ett rörligt jobb ovanpå det. jag funderade på att fixa lite med de rikas och de fattigas konton

 10. jo, och han har också läst om motivation för träning, boken verkar intressant:
  Lindwall, Stenling & Weman Josefsson. (2019). Motivation inom träning hälsa och idrott – ett självbestämmande perspektiv. Lund: Studentlitteratur

 11. Bra att du vilar foten, övningen längst ner till höger gillar jag och gör. Noveller och dagbok är bra skrivande, kan vara både lite terapi och minnesbilder. Sonen har nu i vår läst om KOL och astma på universitetet, distans, han jobbar som fysioterapeut.
  På morgon vill jag sova…

Lämna ett svar