Min vardag

Fem en fredag vecka 37: Teamövning

Idag har jag varit hos fysioterapeuten och gjorde en bedömning av mina höfter. Arbetshypotesen blir att det är något muskulärt och inte i lederna. Särskilt inte eftersom jag inte har ont i några andra leder än just höfterna. Nästa vecka ska vi ses i gymmet och göra lite övningar där för att se vad som provocerar fram smärtan och vad som kan tänkas hjälpa. Jag tror att jag kommer behöva börja träna mer än vad jag gör. Stillasittande är inte bra alltså och det har blivit mer av den varan sedan jag gjorde illa foten i somras.

Elisas fem en fredag den här veckan är en blandning av lite allt möjligt. HÄR kan du också vara med.

 1. Vem av Astrid Lindgrens karaktärer är din favorit? Pippi!
 2. Om du kunde åka tillbaka i tiden, var skulle du åka då? Femtiotalets New York. När jag var tonåring så läste jag en bok om en kille som växte upp där. Hans livsöde fångar mig fortfarande.
 3. Vilket var ditt första jobb? Mitt allra första jobb var som ridlägervärd på Hagens connemarastuteri. Jag hade praktik där i första året på gymnasiet så sommaren efter kom jag tillbaka för att jobba. För att göra en lång historia jättekort så blev det en vad ska man säga ”intressant” upplevelse.
 4. Om utomjordingar landade på jorden, vem skulle du rekommendera dem att prata med? Hm, någon som står med fötterna på jorden och inte fastnat i den där bubblan av att lita blint på ”överheten”.
 5. Om du var tvungen att äta en krita, vilken färg skulle du välja? En rosa.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

25 Comments on “Fem en fredag vecka 37: Teamövning

 1. Så bra att du nu får hjälp med dina besvär 👍. Kul att läsa frågorna från Elisas & dina svar 😀👍.
  Vad hette boken??

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 2. Min favorit är helt klart Ronja rövardotter med de söta rumpnissarna. 😊 Själv skulle jag också äta en rosa krita… Hoppas du får hjälp med höften så den slutar göra ont..

 3. Vi delar tydligen kroppsligt problem, höfter! Jag har fått så jädrans ont i ena höften, speciellt när jag ska gå upp eller ner i trappan. Stelnar till totalt efter bara några minuter och då rör jag mig som en hundraåring. Men så är jag ju nästan där…Men, allvarligt talat, jag har aldrig gått så mycket som det senaste halvåret, så det känns surt att plötsligt få så ont så jag inte orkar släpa mig runt på mina rundor längre. Men, jag ska först be att få en röntgen för att ev. utesluta förslitning innan jag gör något mer åt det hela. Hoppas du kommer till rätta med dina höftproblem som känns väldigt orättvisa med tanke på hur duktig du är på att träna och hålla kroppen i trim. Jobba med hästar på ridläger låter som ett drömjobb för en ung tjej! Trevlig helg

 4. En otroligt fin selfie:-)
  Valde också Pippi, ett givet val:-)
  Femtiotalets New York var ett roligt val. Har ju sett ett antal gamla filmer från den tiden, och visst var det intressanta miljöer och inte minst alla coola bilar från den tiden. Bra svar!

 5. Visst glömmer man inte Pippi!
  Spännande med New York på 50-talet, vad hette boken?
  Ridlägervärd, det låter spännande och tufft!
  Ha en fin helg!

 6. Tänk att läsa en så stark bok som hänger kvar! Vilket trevligt sommarjobb, våra barn hade också anknytning till sina hobbies; dotter teaterlärare, pojkarna segellärare, hockeydomare och sånt.

 7. Jag svarar tveklöst också Pippi Långstrump. En härlig karaktär med mycket goda egenskaper.
  Vår hund har tuggat i sig kritor oavsett färg och verkar gilla smaken 😉
  Hoppas du får rätsida på höften!

Lämna ett svar