Min vardag

Första maj

Det är första maj idag vädret bjuder på en grå himmel. Noterar även att det regnat i natt. Lite tråkigt väder med tanke på att jag är ledig. Eller så är det väldigt passande med att jag behöver ha nosen i mina böcker. Idag är fokus att gå igenom föreläsningarna.

Innan jag tar tag i mina studier tänkte jag tipsa om Underbara Claras inlägg ”sånt jag tänker på 1:a maj”. Jag kan bara hålla med om varje ord.

Sanningen är att vårt land går runt på att framförallt kvinnor arbetar över sin egentliga kapacitet. Inte minst inom skola, vård och omsorg. För kort om personal på för många barn eller sjuka. Men hon förväntas fixa allt, hon klarar biffen! Hon räddar liv och utbildar barn och sköter gamlingar på delade turer. Hon ordnar upp situationen och dessutom till en riktigt kass lön med liten möjlighet att påverka sin arbetssituation. Och när hon kommer hem fortsätter arbetet, för även där är hon huvudansvarig. Både för hushållsarbete, barn och nära relationer.

Underbara Clara

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

5 Comments on “Första maj

  1. Ja så är det fortfarande. Yrken inom skola, vård och omsorg värderas inte tillräckligt högt tyvärr. Vi borde ha kommit längre tänker jag.

  2. Så bra skrivet av henne, måste kika in det sen 🙂
    Trist väder här med, men har fått lite gjort hemma och tränat, så ändå riktigt nöjd *ler*
    Ha en fin kväll!

Lämna ett svar