Hälsa - Träning

Jag behöver en förändring

Det var varken mysigt eller härligt….. Det var mest jobbigt och så gjorde det ont med. Jag pratar om min känsla kring dagens löppass i skogen. Jag är helt klart en bra löpbandslöpare och springer alldeles för lite utomhus. Men en annan anledning till den tunga känslan är såklart också att det blir för lite löpning över huvudet taget. Men check på fyra kilometer i skogen vilket är betydligt bättre än ingen löpning alls som det just nu blir alltför ofta….

Det här leder mig osökt in på att fundera över hur jag egentligen tar hand om mig själv. Ger jag mig själv de bästa förutsättningarna för att kunna må så bra som möjligt? Svaret på den här frågan är helt ärligt ett rungande nej. Det är så märkligt det där hur det är lättare för mig att göra ohälsosamma val jämfört med att välja det som jag vet är bra för mig. Antar att det är jobbigare att välja bra saker. Det behövs helt klart en förändring.

Saker jag gör just nu som inte är så särskilt bra för mig:

  • jag sover för lite. Svårt att göra något åt de dagar som jag jobbar kväll. Just nu iallafall för från och med oktober kommer man inte få arbeta kväll och sedan jobba dag dagen efter. Det tror jag är en förändring som kommer gynna mig även om det var ett elände när jag la mitt schema senast.
  • jag har för höga krav på mig själv vad gäller mina studier. Även om jag blev glad över betygen så hänger fortfarande tentan över mig.
  • det blir alldeles för högt koffeinintag. Det absolut svåraste att göra något åt eftersom jag får sådan galen huvudvärk utan koffein. Däremot behöver jag inte ta mer än en om dagen.
  • äter godis nästan varje dag. Ja, vad ska jag säga, jag har ett galet sötsug…..

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

2 Comments on “Jag behöver en förändring

  1. Bra gjort att reflektera över det och identifierat vad som ställer till det, ibland kör man bara på utan att stanna upp och fundera över hur det egentligen är. Hoppas att du hittar ett bra sätt att ta dig an det.

Lämna ett svar