Tänkvärda inlägg av andra

Några rader om smitta och immunitet

Ann-Cathrin Engwall :

”Pandemin är inte över”, säger Sara Byfors på Folkhälsomyndigheten i en intervju i SVD

”Nya virusvarianter som lättare tar sig förbi immunförsvaret har fått spridning i Sverige, vilket troligen kommer att leda till fortsatt ökad smitta.”

Det är en självklar effekt av massvaccineringen och fortsatta råd om ytterligare vaccindoser vilket jag påpekat i början av pandemin. Man ökar selektionstrycket på viruset att komma undan vaccingenererade antikroppar och de vaccinresistenta virusvarianterna anrikas i den vaccinerade delen av befolkningen. Det är inget HOKUSPOKUS utan det är baskunskap för mig som studerat hur virus och immunförsvar påverkar varandras utveckling. Naturligt genererad immunitet ger en större variation i populationen och därmed minskad risk för stora plötsliga spridningsutbrott medan massvaccinationen synkroniserar flockimmuniteten och ger ett mycket snävare skydd.

Många har ju haft covid redan så varför blir det så undrar kanske många? Jag tror det gynnas av att för många i befolkningen också är vaccinerade innan de blivit smittade. En hypotes är att det immunologiska minnet genererat av vaccinet kan ha felprogrammerat immunförsvaret hos många individer vilket gör dem mer mottagliga trots att de genomgått infektionen. Själv hade jag lite huvudvärk, lätt feber och förhöjd puls någon dag eller två nyligen som kan ha varit covid medan jag hör rapporter om vaccinerade vänner som drabbats både en och två gånger av covid under det senaste halvåret som gjort dem sjuka på riktigt.

Jag hoppas det i tiden utdragna ”pandemi” förloppet väcker tankar och får folk att förstå att massvaccination inte är en framkomlig väg att stoppa luftvägsvirus på utan att det innebär större skada än nytta.

”BF.7 har pekats ut som en av förklaringarna till den pågående smittovågen i Kina, där undergruppen blivit dominerande i Peking. Enligt uppgifter i kinesiska medier kan BF.7 vara flera gånger mer smittsam än deltavarianten.”

DET HAR NATURLIGTVIS INGET ATT GÖRA MED KINAS NOLL-TOLERANS!!!😇😇😇

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

2 Comments on “Några rader om smitta och immunitet

Lämna ett svar