Söndagslistan

Söndagslistan vecka 50

Sitter just nu ovanför soffan, så otroligt spännande VM-finalen mellan Argentina och Frankrike blev. Nu väntas förlängning. Idag har jag och Rickard varit på hans jobb och sjungit julsånger för tanterna och farbröderna. Jag har ett filmklipp när vi sjunger julen är här. Får se om jag vågar dela med mig av det….

Känsla: Jag har gått bredvid i samordningen i veckan så jag har fått lära mig mycket nytt. Konstaterat att det är mycket som händer i bakgrunden som man inte tänker på.

Väder: Det har varit snö och minusgrader hela veckan men idag är det plusgrader igen. Det blir nog en grön jul tyvärr.

Bilder från veckan:

Veckans mest lästa inlägg:

Mina positiva från veckan:

  • Det var så roligt att hänga med kollegorna på jobbet i torsdags kväll. Det blev en riktigt lyckad kväll med god mat, mycket skratt och så testade vi shuffleboard. Hur kul som helst ju. Jag och kollegan vann båda våra omgångar.
  • Sångstunden på Rickards jobb. Så trevligt att vara där igen och så uppskattat av de boende.
  • Att min röst höll för äventyret att sjunga i en timme + lite till.
  • Mys att träffa mamma och pappa och även få se Kevin en sväng.
  • Varit i samordningen på jobbet. Konstaterade att det händer mycket bakom kulisserna som man inte tänker på när man är på vårdlaget. Mycket lärorikt!

Veckans haha:

Veckans tänkvärda och ett par länkar:
Läkaruppropet delar en tänkvärd artikel HÄR.

En våg av RS-virus går igenom Europa. Precis som barnläkaren Andreas Werner berättar i reportaget så beror det på en immunskuld pga isoleringen under pandemin. En isolering som saknade allt vetenskapligt stöd och som nu alltså små oskyldiga barn får betala priset för.
Människans immunförsvar har utvecklats under 100-tusentals år i samklang med patogener som virus, bakterier och parasiter och fungerar fullständigt ändamålsenligt. Men om det inte får möta dessa patogener, om vi isolerar befolkningen, tränas inte immunförsvaret och vi blir svårt sjuka även av beskedliga förkylningsvirus. Konstigare än så är det inte.

  • Är myokardit en ”ofarlig” biverkning av covidvaccin? Absolut inte. HÄR kan du läsa en intressant studie på ämnet.

Veckans instastories:

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

4 Comments on “Söndagslistan vecka 50

  1. Ja, denna snö som låg så fint här har börjat försvinna.. Håller tummar och tår för en vit jul i år, istället för en grön. Det blir ju något extra med snö 🙂 Och att kunna sticka ut och åka pulka med kidsen på juldagen. Håller tummarna!

Lämna ett svar