Idag är det fredag och jag har varit hemma ett par timmar. Sitter i soffan under två filtar och fryser. Det är så kallt men efter helgen ska det bli plusgrader igen. Det ser jag inte fram emot. Vill ha snö. Trots att jag gnäller över att jag fryser…..

Veckans frågor från Elisa handlar om röra.

 1. Vad har nyligen rört till sig hos dig? Nej det är nog stabilt faktiskt. Kanske allt nytt jag behöver lära mig på jobbet. Men det är bara roligt.
 2. Omger du dig generellt med ordning eller oreda? Oordning helt klart. Med tre barn är det sällan fint några längre stunder.
 3. Vilken röra äter du helst? Skagenröra.
 4. Var förvarar du alla de där småsakerna som inte har en egentlig plats? I olika låder i köket och i en låda i vardagsrummet. Kan nog slänga hälften av grejerna faktiskt.
 5. Vad har du nyligen behövt reda ut? Hm, svarar som Elisa faktiskt, Idas hår. Nu har jag kommit på att om jag tvättar Idas hår och har i massor med balsam så blir det mycket lättare att reda ut. Lifehack helt klart!
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

22 kommentarer

 1. […] Teskedsgumman, Paula, Kina, Janerik, Susanne, Debutsky, Ninni, corkystyle, Karoleen, Hanna, Violen, Ingrid, Lotten, Tant Augusta, Biggan, […]

 2. avatar

  Ja, jag tror också att man kan slänga hälften av de där småsakerna som hamnar i den där braatthalådan… men det är ju så erbarmligt tråkigt att ta tag i.

  Jag trodde jag var klar med barnhår men så frågade jag min yngsta i morse när jag skjutsade henne om hon borstat håret – och det hade hon inte pga att det gjorde ont. Hon är 13 år, vissa saker får man hjälpa till med länge tydligen 🙂

  1. avatar

   De flesta av mina ”bra-att-ha-saker” har jag inte använt på flera år. Tänker att bra saker är sådant som man använder regelbundet….

 3. […] Fem en fredag vecka 50: Röra […]

 4. avatar

  Inte behöver man ha tre barn för att skapa oreda;-) Skojar bara. Precis som du säger – allt det där man sparar i olika lådor/skålar kunde man egentligen slänga. Jag har börjat med att kolla innehållet i min skål varje år. Det visar sig att två tredjedelar kan hivas… varje år.

  1. avatar

   Nej det har du rätt i, det klarar jag så bra själv. 😛

 5. avatar
  Jessifri85 säger:

  Mysigt att sitta under filt när man är frysen. Hoppas att du blev varm under filtarna 😊.
  Jag ser heller inte fram i mot plusgraderna. Jag vill ha -10 & snö ❄️!
  Jag vill ha ordning & reda runt mig. När jag se massa grejer på ett ställe. Så känner jag ingen ro. Men när det är undan plockat. Så blir jag lugn. Jag vill ha grejer på ett & samma ställe. För att slippa lägga energi å leta. Lägger gärna min energi till andra saker som är viktigare.
  Men ha stökigt i en låda. Gör mig inget eller att Kent har rörigt bland sina grejer. Det bryr jag mig inte om. Då jag kan stänga lådan eller in till hans fiske saker. Men jag insåg nyss. Att vi skulle behöva ha bättre ordning här hemma hehe 😊.

  Jag har nyss rett ut julklappar 🎁😊.
  Jag gillar att äta skinkröra, tonfiskröra.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  1. avatar

   Jag gillar egentligen inte röra utan vill ha ordningssamt men känns så onödigt eftersom det snart blir stökigt igen.

 6. avatar

  Själv omger jag mig av ordning men nu är vi bara vuxna här hemma. Med tre barn var det definitivt lite annorlunda men vad gjorde väl det?

  1. avatar

   Nej det gör ingenting. Tänker att det är en period i livet.

 7. avatar

  inga småsaker i köket längre…

  1. avatar

   Låter skönt det!

 8. avatar

  Skagenröra tror jag är det vanligaste svaret. När jag var barn så grät jag ofta när mamma skulle reda ut mitt hår…

  1. avatar

   Jag tänkte också på det. Men det är ju gott. Gör ju jätteont när någon annan ska reda ut håret.

 9. avatar

  Nej, ingen idé försöka ha det ”perfekt” med barn, våra fick själva fixa sina rum ganska tidigt.

  1. avatar

   Nej det är omöjligt. Är säkert därför som jag gett upp med att försöka hålla ordning.

 10. avatar

  Så roligt att du är med och svarar på Elisas frågor. Jag svarade mitt hår på sista frågan då mitt hår börjar bli för långt igen. Det går åt en del spraybalasam här då jag inte kan reda ut mitt hår utan det. Åter också helst skagenröra…

  1. avatar

   Det är nackdelen med att ha långt hår. Blir så svårt att reda ut det. Balsamspray är bra grejer.

 11. avatar

  Antar att det blir att reda ut håret när man har barn med lite längre hår?

  Skagenröra gillar jag också, det är verkligen så sjuktgott till det mesta.

  1. avatar

   Ja, det kan bli väldigt tovigt. Ida har väldigt lockigt hår med och det gör det lite svårare.

 12. avatar

  Vilket bra lifehack du har kommit på med mycket balsam, det gör verkligen håret lättare att reda ut. Jag håller så mycket med dig om att frysa men tycker att de är tråkigt med plus grader nästa vecka. Lite snö och kyla vore underbart att ha på julafton

  1. avatar

   Ja, det var bra att jag kom på det då det är det enda som funkar på hennes hår.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: