Hälsa

Nytt år och hälsostart, hur tar du hand om din hälsa.

Dagens rubrik i Madeleines bloggutmaning handlar om hälsa. Jag har skrivit en del om min psykiska hälsa så idag tänkte jag skriva om min fysiska hälsa. Det senaste halvåret har inte varit som jag tänkt mig. Jag har inte kunnat träna på det sätt som jag har velat vilket påverkat mig på många sätt. Så efter nyåret bestämde jag mig för en nystart. Jag har en plan om hur jag vill ta hand om min kropp. Det är flera delar:

 • kosten, jag har blivit en riktig sockerråtta och det är inte bra alls. Så jag har bestämt mig för mer grönsaker och mindre av sötsaker.
 • pilates, för att jag behöver den rörlighet och styrka som den ger.
 • löpning, eftersom jag fortfarande vll döma fotboll även om jag inte direkt dömer på någon hög nivå. Men det är fortfarande roligt så jag kommer fortsätta det här året också.
 • mer vardagsmotion tillsammans med Rickard. Det bästa sättet för oss att umgås och prata är att gå ut tillsammans. Jag önskar mig mer utflykter!

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

8 Comments on “Nytt år och hälsostart, hur tar du hand om din hälsa.

 1. Efter min cancerdiagnos, ändrade jag på flera saker i mitt liv ur hälsosynpunkt. Jag har alltid varit aktiv, älskar att hika i bergen med mina hundar, men började nu också träna regelbundet för att bygga upp min fysiska styrka igen, pilates, hantlar och tabataträning. Även yoga och meditation. Jag dricker inte längre alkohol och undviker socker och skräpmat, men har slarvat en del under december dock (med sockret 😉 Löpning trivdes jag mycket bra med när vi bodde i Sverige men här i Barcelona har jag inte utövat det lika mycket. Lycka till med dina mål!

  1. Det är så konstigt det där hur det är så mycket lättare att slarva med saker och ting än att äta bra mat och röra på sig. Saker som är bra för hälsan är att alltid svårare att hålla i och bibehålla. Märkligt det där. Tänker att det är någon djupt rotat instinktiv grej att vi ska spara på energin…

 2. Ja, löpning! Jag har fortfarande inte kommit igång med den på ett bra sätt sedan mitt diskbråck 2021. Tyvärr. Har testat några gånger men lagt av igen pga diverse anledningar. Men nu säger ju röntgen att ryggen är jättefin och frisk = nu tar jag tag i det igen. Eller i alla fall när snön är borta så att det går att springa i skogen. Fram till dess styrketränar jag.

 3. Jag känner mig nöjd med min hälsa och hur jag tar hand om mig.
  Jag tycker väl at vi äter nyttigt och jag motionerar varje dag. Kanske mer på övningar på mattan då, som jag fuskar med. Och jag har ju all tid i världen ( om man säger så) så det är väl något som jag ska ta tag i.
  Ha en fin onsdag.
  Carin

  1. Så bra att du känner så. Du har ju vovven med som gör att det blir lättare att ta sig ut. Har man hund måste man ju gå ut vare sig man vill eller inte.

Lämna ett svar