Min vardag - Pilates

Om att vara steget före

Visst är det mysigt med tända ljus! Utanför salen i Mjölby har det verkligen fokuserats på att det ska vara mysigt. Tända ljus är verkligen pricken över i:et. I år är det sju deltagare på min kurs och ikväll var vi allihopa. Så kul! Jag personligen tycker att det blev ett riktigt bra pass som garanterat kommer ge mig träningsvärk. Jag har anmält mig till en pilatesworkshop i oktober. Såg att den skulle vara gratis och då måste jag såklart passa på!

Idag har jag varit fokuserad med mitt pluggande. Fått massor gjort och hann till och med ta en tupplur. Ikväll tänkte jag fokusera lite på att besöka mina bloggvänner. Tycker det blir alldeles för lite av den varan faktiskt.

Angående utbildningen så har jag återigen lyckats vara steget före utan att veta om det. Funderade ju på att läsa boken om akut omhändertagande och metoden A-E. Idag har jag suttit med just A-E  och så fick vi email från kursledaren om att vi på nästa närträff ska gå en HLR-utbildning. Vi skulle förbereda oss genom att läsa om A-E och göra en webbutbilning. Webbutbildningen gjorde jag direkt. Om du undrar så handlar A-E om att åtgärda det mest livshotande först, det vill säga fri luftväg och sedan andning. Utan fri luftväg och fungerade andning kan vi inte göra något annat heller. Efter andning kommer iallafall cirkulation, medvetande och miljö. Bokstäverna är de engelska orden. Fokus är att stabilisera patienten för att sedan kunna gå vidare med andra åtgärder som också behövs när man avvärjt det mest akuta. Visste du att majoriteten av alla hjärtstopp som sker på sjukhus faktiskt hade kunnat undvikas om personalen hade kunnat se de tidiga tecknen som finns. Därför är att jobba med A-E så otroligt viktigt.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

6 Comments on “Om att vara steget före

  1. Internationellt och nu också i flesta svenska regioner har man dock gått ifrån att ta en bokstav i taget, framförallt i traumasammanhang. Den här filmen från SUS (Skånes universitetssjukhus) beskriver det bra: https://m.youtube.com/watch?v=4CFIEkZ2-JU

    ProACT är väldigt förlegat på det sättet och det är otroligt synd att det konceptet inte har hängt med i den utvecklingen eftersom det är en så sprids utbildning

    1. Jag förstår inte riktigt vad det är som är förlegat. Även i videon använder de A-E. Jag vet att man inte tar en en bokstav i taget bokstavligen, det gjorde vi inte på utbildningen heller. Medan en kollar andningsfrekvens till exempel tar någon annan blodtryck och så vidare. Viktigaste är ju att man hela tiden pratar med varandra om vad man gör och bekräftar att man uppfattat och åtgärdar det mest livshotande först.

  2. Så skönt att ligga steget före, själv ligger jag hela tiden steget efter med den utbildning jag gör, men jag är en obotlig optimist och tänker att jag i slutändan kommer att vara klar i tid.
    Det börjar ju vara dax med tända ljus och myspys när mörkret tätnar ute. Ikväll hann det blir mörkt under promenaden, det är bara en tidsfråga innan det redan är mörkt när man far hem från jobbet…

  3. Så skönt att ligga steget före! Förstår att det är otroligt viktigt och något som alla måste vara säkra på. Ni gör ett så viktigt jobb!

Lämna ett svar