Min vardag

Parodi

Den här bilden är ett bra exempel på hur det ser ut i vår samtid. Medierna svämmar över med skrämselrubriker. Är det inte corona så är det krig eller andra otäckheter. Allt fint och bra som fortfarande sker varje dag göms undan bakom alla skrämmande nyheter.

Under pandemin blev jag väldigt medveten om hur medierna kan styra våra tankar indirekt. Det las bara ut om hur många som var sjuka och hur många som dött. Man fick inte höra något om alla människor som faktiskt inte blev allvarligt sjuka. Jag märkte så tydligt hur människor blev rädda och slutade tänka. Jag valde en annan strategi: jag valde att istället läsa på och titta på faktiska siffror. Jag konstaterade då att det som medierna fokuserade på var långt från hela sanningen.

Därför tycker jag att det är viktigt att inte lita blint på medier, politiker eller så kallade experter. Att det är viktigt att ta reda på saker kring ett område och bilda sig sin egen uppfattning. Jag skriver ofta om det, kunskap är makt och precis så är det. Med kunskap blir man tryggare och skrämselrubriker har inte samma makt.

Jag kommer så väl ihåg en person som på fullaste allvar menade att ”man måste lita på överheten”. Det skulle jag aldrig våga göra. Jag vill bilda mig min egen uppfattning om saker och ting och därefter fatta beslut. Precis som med vaccinet mot covid. Magkänslan sa en sak, jag valde att gå på det, skaffade mig mer kunskap och kunskapen jag fick stärkte mig i mitt beslut. Så tycker jag att man ska göra oavsett vad det gäller.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

12 Comments on “Parodi

 1. Ja, du har SÅ rätt om dessa skrämselrubriker. De börjar med KAOS, SKRÄCK, eller just nåt typ MÖRDAR-däcken.
  De kan handla om kyla eller torka, översvämningar och annat som matar skräck i folk.
  Vi gör klokast i att scrolla förbi dem, och INTE klicka, för klick är vad de stora mediehusen vill ha för att kunna sälja annonser.

 2. Medierna ja, dom vill bara sälja sina storys anser jag. Tänker knappt till näsan räcker. Man kan lyssna och bilda sig egen uppfattning om saker och ting och därefter fatta beslut ja. Eller är allt sant som står på nätet?

 3. Ja men herre så media kan skrämma skiten ur en ,nu är det bara mörka nyheter 😩jag får ångest att läsa om kriget och nu sist när ÖB sagt sitt men jag väljer nu att inte sitta framför en nyhetssändning innan läggdags och har dragit ner på allt med nyhetern nu ,räcker att min sambo håller oss uppdaterade känner jag ,kram

 4. Så trött jag är på all skräckpropaganda som mest Expressen och Aftonbladet sprider. Och så verkar de tävla mot varandra i kategorin ”vem är värst”. Är så himla less på det. Sedan kan jag tycka att man vaknar aningen för sent i Sverige. Efter decennier av noll pengar till försvaret, avskaffande av värnplikt med mera slår man nu ”helt plötsligt” hela apparaten igång igen. På helt fel sätt enligt mig. Det är ungefär samma sak som att få igång en gammal bil efter den varit avstäng i 20 år. Det går liksom inte så bra…
  Håller dock med dig att man absolut inte ska följa ”experterna” inte ens de ”seriösa”. Vill också gärna tänka själv.

  1. Jag också, men jag antar att det är det som säljer mest. Jag tycker också att det är fel sätt men jag har ingen idé om hur man skulle kunna göra istället. Vill också tänka själv.

 5. Klokt tänkt! I dagens media och enorma informationssamhälle är det oerhört lätt att gå vilse, och mycket viktigt att själv bilda sig en uppfattning. Tror dock inte att alla orkar engagera sig i ”egen forskning” utan väljer att lita på ”överheten” 😉 Men jag håller verkligen med!

Lämna ett svar