Gotland 2023

Snart ett minne

Idag är det lördag och imorgon åker vi hem. Så snart är även den här resan ett fint minne. Jag har sovit urdåligt hela resan, eller egentligen under hela första veckan av semestern och veckan innan. Tröttmössa är bara förnamnet. Men jag har haft det fantastiskt bra. Vi har redan planer för nästa års besök på Gotland. Haha, aldrig blir vi mätta på upplevelser på Gotland. Dagens planer är ett besök på Kneippbyns vattenland men just nu känner jag inte för att åka i några rutschkanor. Men jag kanske ångrar mig väl på plats…. Ikväll åker vi till Katthammarsvik. Där har vi aldrig varit så det ska bli kul att se något nytt.

Önskar dig en fantastisk midsommardag!

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

6 Comments on “Snart ett minne

 1. Vi var också på Gotland förra året, i Juli. Det är underbart där, och jag förstår din kärlek till ön.
  Har tittat tillbaka lite på dina första inlägg om Gotland. I flera inlägg hänvisas det till bilder som inte längre syns. Har du tagit bort dem med flit eller har de försvunnit ändå?

  Mitt första besök på Gotland var 1978 när vi avslutade högstadiet med en cykelsemester på ön. Klassen hyrde cyklar och vi cyklade mellan stugbyar. Det blev 3 nätter på ön och vi hade både roligt och toppenfint väder. Då började min kärlek till Gotland.
  Andra gången var en 2 veckors Lotta-kurs på P18 i Visby. Träffade min första kärlek den gången, och det kan jag ju säga att även kärleken till ön blev större då.
  Sedan dröjde det. Åkte till Visby i jobbet november 2011. Hann i alla fall strosa runt på de folktomma gatorna i Visby. Väldigt roligt att återse gränderna som jag kände igen från mina tidiga resor dit.
  Sedan hyrde vi av jobbet, vid Fårö fyr, sommaren 2015. Samma år åkte jag på en ny arbetsresa till Visby precis efter semestern.
  Därefter har vi hyrt 2018, och förra året 2023. Det blir med andra ord inte varje år. Vi fokuserar mycket på att använda båten på sommaren, och ibland något annat också. Räknar med att vi inte gjort vår sista resa dit. Det suger till i magen av längtan när jag tänker på vår Gotländska semesterveckor.
  Under alla år med barn och familj har det varit Öland som besökts varje år. Vi och svärföräldrarna tillbringade mycket tid i Borgholm med båten. Skiftade boendet i båten med bil, ibland med två bilar så att vi kunde åka runt på ön och inte bara vara i Borgholm. Öland och Gotland har stora likheter med varandra, men min kärlek till Gotland etablerades sig först, och kanske är känslan starkare då den ön är mer otillgänglig.
  För mina barn är det Öland som ligger närmast hjärtat. För dem var det så att det inte blev någon riktig sommar om vi inte åkte dit och var där ett tag. Så har det naturligtvis blivit för mig också, men det är fortfarande något visst med Gotland. Maken hade varit i Visby en gång. Seglat över med kompisar. För honom var det första gången han upplevde Gotland när vi hyrde 2015. Även han blev förälskad i ön 😉 Gotland har något visst, det kommer man inte ifrån.

  1. Svarar lite snabbt nu bara. När jag flyttade över bloggen till wordpress så följde inte alla bilder med i inläggen. Så det är därför som de inte finns kvar i mina äldre inlägg

Lämna ett svar