Min vardag

Teori och praktik

Jag tycker att det är så spännande att få lära mig nytt. Men ju mer jag lär mig inom olika områden, desto mer inser jag hur lite jag kan och hur mycket mer det finns att lära mig kring olika områden. Igår när jag var på akuten träffade jag en patientgrupp som det blev tydligt att jag aldrig stöter på och därför inte kan något om. Så det känner jag att jag vill läsa på mer om. Ge mig en lungpatient som sjunker i sin syresättning och jag vet direkt vad jag ska göra. Men det är det som jag tycker är så spännande, det finns alltid mer att lära sig. Jag är aldrig fullärd.

Idag ska jag jobba med en uppgift kring smärtlindringsstrategier. Jag har minst två böcker att gå igenom kring ämnet och det finns såklart också mycket material på internet. I uppgiften ingår också att knyta strategierna kring en patient (avidentifierat såklart) och reflektera kring strategierna. Känns som att gigantiskt berg att kliva uppför men det svåraste är alltid att börja.

Dagens planer är att skapa en grund i min smärtuppgift och i eftermiddag ska jag till akuten för pass nummer 3. Jag behöver också fylla i min loggbok innan jag glömmer bort det som jag sett och gjort. Vad ska du göra idag?

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

10 Comments on “Teori och praktik

  1. Precis så säger jag också. Ju mer jag lär mig ju mer inser jag hur lite jag kan. Det värsta är att ju mindre någon kan ju självsäkrare blir personen. Det är ändå bra att kunna inse sina begränsningar.

  2. Jag tror att det att man är aldrig fullärd, vad man än har för jobb. Tror man att man kan allt , då kan man sluta för då vill man inte lära sig mer. Själv har jag varit på radion men bara till tolv då jag känner att jag behöver en vecka där jag går halva dagarna för att sedan nästa vecka gå upp till fulltid.

  3. Jo men så är det. När man lär sig inser man hur mycket mer det finns att lära. Ärligt talat så tror jag aldrig att någon blir helt fullärd men vi utvecklas.
    I dag har vi hämtat barnbarnen och det var jättemysigt.

  4. Härligt att du vill lära dej mer om det du läser om när man är i ett sådant jobb finns det nog masser att lära sej hela tiden ❤️

Lämna ett svar