Min vardag - Tänkvärda inlägg av andra

Var ett ljus!

Jag skrev ett inlägg igår som jag tidsinställde till imorse men det kom visst inte upp. Fick någon avisering om att bloggen låg nere så inlägget försvann väl någonstans på vägen då tänker jag. Så jag får dela det nu istället. Men först tänkte jag skriva några rader om min dag. Det viktigaste är att det helt klart går mot ljusare tider. Vid fyra när jag gick till bilen hade det bara börjat skymma. Härligt ju!

Dag tre i skolan startades med basgruppsarbete. Först gick vi igenom förra träffens frågor och sedan började vi med det nya fallet som handlade om en situation på IVA. Sex frågor komponerades utifrån fallet. Nästa närträff är i mars så vi har en del tid på oss att pyssla med frågorna. Idag har vi även pratat om en hel massa andra spännande saker som jag vill ta reda på mer om. Ska landa lite och sedan läsa på lite om elektrolyterna i kroppen. Med elektrolyter menas de mineraler som behövs för att kroppen ska fungera. Både för mycket av något och för lite kan ställa till det rejält i kroppen.

Jag knallade bort till min avdelning när vi hade en lite längre rast. Fick träffa några av mina kollegor en sväng men det var verkligen full rulle så de hann inte riktigt med mig. Det var såklart inget jag räknade med heller. Styrde upp mitt schema lite inför närträffarna i mars och så pratade jag några ord med chefen.

Det behövs bara en gnista ljus för att lysa upp ett helt rum.

En ljus fyr för att kunna navigera rätt i mörkret.

Ett hopp för att kunna glädja, leva och överleva.

Samtidigt kan vissa använda samma tes i motsatt riktning.

Ett enda gruskorn sabba hela maskineriet.

En smutsfläck förpesta hela tillvaron.

En nagel förmörka hela solen.

En ynka fara skapa rädsla för allt.

Allt detta är normalt.

En del av evolutionen.

En överlevnadsfaktor.

Men som kan missbrukas.

Ibland omedvetet – när amygdala skapar en kemisk cocktail ur de mest banala ting.

Ibland medvetet – för att någon vet just att amygdala kan skapa denna oreda.

Var uppmärksam på när dina nedärvda förmågor faktiskt är till nytta för dig.

Och när de mest bara skapar skit.

Låt strimman av ljus lysa upp.

Men låt aldrig droppen av ont förmörka din själ…

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

4 Comments on “Var ett ljus!

Lämna ett svar