Pilates

Pilatesövningar för rumpan

Som löpare behöver man starka muskler i mage, rumpa och ben. Jag tänkte i en video tipsa om mina favoritövningar för just rumpan. De ser ”oskyldiga” ut men jag garanterar att de kommer bränna bra.
Övningarna är:
– cirklar med benet, fem cirklar framåt och fem bakåt
– clamshells – först med böjt övre ben och därefter med sträckt ben
– benlyft: 10 långsamt och tjugo repetitioner snabbt. Om du roterar foten så hälen pekar uppåt kommer kontakten med gluteerna öka väsentligt.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Pilatesövningar för rumpan

  1. Åh grym video! Tack för inspo!!
    Svar: Ja, det skall bli helt underbart verkligen! Dubai är nog spännande, kommer bli varmt när vi är där, riktigt varmt. Har ett bloggkärlekståg nu, häng gärna på!

Lämna ett svar