Min vardag

Bröllopshelg i Visby

Jag och Rickard firar 18-årig bröllopsdag idag. Det har vi firat med att åka till Visby tillsammans. Barnen fick vara tillsammans med mormor medan vi är borta. När det här inlägget skrivs sitter vi på båten hem. Jag älskar Visby och Gotland men jag älskar inte överfarten. Det bjöds på rejäla vågor på ditresan så jag mådde inte alls bra. Det släppte dock så fort vi klev iland.

Vädret ner till Oskarshamn var inget vidare. Det snöade och på sina ställen var det moddigt så det blev att åka i god tid. När vi kom till Oskarshamn letade vi upp en långtidsparkering. Bilen skulle nämligen inte med. Den första vi hittade var ytterst hemlig, kändes hemskt otryggt att ställa bilen där så vi åkte vidare.

Vi bodde på First Hotel Kokoloko. Det ligger bara 900 meter från hamnen och ungefär lika långt från Visby innerstad. Vi tog inte med oss bilen så allt behövde vara på gångavstånd. Den här helgen har jag gått mer än vad jag gör på en vecka. Nästan iallafall. Vi kom fram sent i fredags kväll och jag somnade direkt. Det är ett gott betyg för jag har svårt att sova på nya ställen.

Det finns en härlig takterass på hotellet. Där kan jag tänka mig att det är ljuvligt att hänga på sommaren.

Planen för lördagen var att besöka Södra Hällarna, ett naturreservat som ligger precis vid hamnen men som vi aldrig besökt. Förutom Högklint men dit tar vi alltid bilen. Den här gången tänkte vi ta oss dit till fots och bestämde oss för att gå Klintstigen och wow alltså! Så mycket vackert att se och så mycket som vi missat.

Hela vägen till Högklint tog vi oss inte. Det var lite dåligt skyltat så vi kom inte vidare på rätt ställe. Men lika glada var vi ändå. Vi tog med oss lunchen tillbaka till hotellet och inmundigade den där istället. Konstaterade senare att vi skulle fortsatt på bilvägen en bit för att komma rätt. Jaja, då vet vi det till nästa gång. Därefter blev det allsvensk fotboll och på kvällen gick vi ut och mat och strosade runt i Visby innerstad.

Idag åt vi tidig frukost och planerna för dagen var rätt oskrivna. Till slut bestämde vi oss för att promenera till Galgberget och strosa runt där. Det blev även en sväng på Kärleksstigen. Vinden var kall men i lä var ďet riktigt skönt.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

16 Comments on “Bröllopshelg i Visby

  1. Stort grattis på bröllopsdagen!
    Min man och dotter va också på Gotland i helgen för basketmatch.
    Dina bilder var fantastiskt fina 🙂 Jag har velat åka till Gotland själv och dessa gjorde mig mer sugen till det!

  2. Grattis i efterskott på bröllopsdagen! Så härligt att fira med en tur till Visby. Jag har aldrig varit på Gotland men det står högt upp på min lista 😀

Lämna ett svar