Hanna funderar

Dagens wordpressfråga

Vad gör du för att vara delaktig i samhället?

Vad tänker man på när man pratar om samhället, är inte vi alla delaktiga på något sätt. Antingen genom jobbet eller sysselsättning. Eller tänker man på förtroendeuppdrag eller att man har en viktig roll. Jag tänker lite att vi alla är samhället och vi har olika roller.

Det första jag annars tänker på är dels mitt jobb på sjukhuset och min roll som fotbollsdomare. Det står inte och faller med fotbollen men om alla som jobbar inom samhällsviktiga funktioner slutar gå till jobbet så har vi problem. Så vi är många som är högst delaktiga på ett eller annat sätt.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

6 Comments on “Dagens wordpressfråga

  1. Jag tänker också som så att det faktiskt är alla vi människor som tillsammans är samhället. Som lärare är definitivt delaktig men även med mitt ideella arbete i brukshundklubben.
    Sedan finns det så klart personer som ställer sig utanför samhällets normer men även genom att göra så påverkar man definitivt.

  2. Ja men precis, det är ganska svårt att vara helt odelaktig i samhället. Man gör så många olika saker – kan vara allt från att följa lagar, prata med en främling, rösta och som du skriver vara aktiv i föreningslivet.

  3. Tack för besöket på min blogg. 😛 Kul att läsa lite hos dig också. Ni som jobbar i vården är guld värda, men får ofta mässing, så att säga. Sen finns det klantiga chefer i vården och det var en sån jag råkade ut för igår (planerat strömavbrott och ett väntrum fullt av inbokade patienter som blev skitsura).

Lämna ett svar