Fotboll - Träning

Det behöver nog bli lite jobbigt….

Jag har skrivit ett tag om att jag har uthållighet men att jag behöver mer fart och explosivitet så ikväll gjorde jag ett experiment. Jag cyklade till kvällens match och fotbollsplanen ligger dryga en mil från mig. Såklart hade jag motvind så benen fick jobba lite. Fast idag vände inte vinden när jag skulle cykla hem som den alltid gör annars så det var ju skönt haha. Det blev nätta tre mil med cyklingen och så fotbollsmatchen. ”Normala” människor hade väl tagit bilen idag när det lovades regn men inte jag, jag tog cykeln, hehe.

Meningen med experimenten var faktiskt att se hur mycket som sitter i huvudet vad gäller min form och vad som är rent fysiska hinder. Just idag känns det faktiskt som att min upplevt dåliga form mest sitter i huvudet så jag behöver snäppa upp träningen ett par steg. Lalla runt på en bekväm nivå kommer inte ge mig det jag vill ha i form av styrka och explosivitet. Det behöver helt klart bli lite jobbigt!

Om jag inte missminner mig har jag nog skrivit någon gång att jag vill träna kravlöst men sanningen är ju att jag fortfarande vill döma fotboll, jag har fortfarande ambitioner. Inte samma som förr såklart men att få börja döma i team igen som assisterande domare. Det är något som jag verkligen saknar. För att få göra det måste jag bli snabbare. Helt klart finns konditionen så nu är det stenhårt fokus på explosivitet. Bli snygg, snabb och stark som jag skrivit förr.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Lämna ett svar