Min vardag - Pilates

Fem en fredag vecka 41: Dagens ord

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Sover du sämre vid fullmåne? Jag har inte tänkt på det faktiskt.
 2. När var du senast vaken mitt i natten? Inatt faktiskt. Var vaken mellan 2-4, kunde verkligen inte somna om men jag gick och la mig tidigt så det var säkert det som spökade.
 3. Sover du tungt eller lätt, och hur märks det av? Jag sover för det mesta tungt. Jag har lätt för att somna men ibland svårt att behålla sömnen eller vad man ska säga.
 4. Vad lyser upp i höstmörkret? Att tända ljus.
 5. Vad gör dig överlycklig? Glada barn, bra pilatespass och när det går bra i skolan.

Det var en riktigt bra gårdag, först med HLR och sedan min pilatestimme. Förmiddagen spenderades med böckerna. Vi har fått en ny elpanna och det är lite lurigt hur våra proppar egentligen går så det blev ett fint litet strömavbrott i pojkarnas rum och i köket. Men det ordnade sig fint. Hur mår du?

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

15 Comments on “Fem en fredag vecka 41: Dagens ord

 1. Hej du pigga glada! Att ha god sömn är inte alla givet, vi som sover gott har nog lite dålig förståelse för dem som jämnt lider av sömnbrist. Jag tror att promenaderna hjälper mig att sova gott, många äldre är stugsittare och då blir nog sömnen lidande. Trevlig helg!

 2. Men visste kunde du ha lagt till ”en bra dömd match” till fråga 5;-)
  Är en nattmänniska, har alltid varit. Om jag lägger mig tidigare än vanligt (mellan kl. 00:00 och 01:00) så vaknar jag mitt i natten och är hur pigg som helst. Så jag har lärt mig läxan. Det är kanske lättare att sova tungt under vintern när mornarna är mörka. Fullmånen har jag heller aldrig känt av tack och lov…

  1. Oj, om jag går och lägger mig så sent så är jag inte människa dagen efter…. Intressant hur olika vi människor är. Ja, det kunde jag ha gjort. 🙂

 3. pilatespass piggar verkligen upp. höstfärgerna är härliga och tända ljus lyser upp. min lilla oljelampa lyser så fint. sömnen är ett sorgligt kapitel och fullmånen är verkligt störig

 4. Tack, jag ska inte klaga.
  Själv påverkas jag inte av att det är fullmåne men där är man säkert olika. Strömavbrott är inte roliga men skönt att det löste sig så snabbt.

  Önskar en fin fredag!

Lämna ett svar