Hälsa - Motivation och inspiration - Träning

Finns det rolig träning?

Det beror på är mitt spontana svar. Det finns så många saker som påverkar hur träningen känns. Har jag sovit ordentligt, druckit som jag ska? Hur har jag laddat med bra mat? Dessa parametrar hjälper dock bara till för att ge kroppen bästa förutsättningar.

Jag tror att människan i grunden är bekväm och att det hänger kvar från stenåldern när vi behövde fly från faror i det vilda, den typen av faror som inte finns längre men som stenåldershjärnan fortfarande tror finns kvar. Samtidigt tror jag också att vi inte är gjorda för att vara stilla. Vi behöver rörelse för att må bra. Muskler som inte används förtvinar och hjärtat behöver få upp pulsen för att hållas starkt och friskt.

Vilket är det roligaste sättet att träna på?

Så då kommer vi till 10000 kronors-frågan och den ser du i rutan ovan. Det beror såklart på vem du frågar. Jag tycker att pilates är den roligaste träningsformen. Före och efter iallafall. Många av passen känns mest jobbiga under tiden för att de adresserar alla mina svagheter. Eller ska vi kanske se det som möjligheter till utveckling….

Jag tycker även att det är roligt att springa, när allt flyter på och det känns som att jag kan springa hur länge som helst. Tyvärr är de passen lätträknade. Och är det inte lite så träning är generellt. Det är inte så kul under tiden men man gör det för att kroppen blir glad. För hälsans skull och för endorfinerna det ger.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

2 Comments on “Finns det rolig träning?

Lämna ett svar