Hanna tycker - Min vardag

Ledaren som alla vill följa

Godmorgon!

Jag har suttit en stund och läst ett par arbeten kring närståendes och patienters upplevelse av intensivvård. Tar en liten paus för att skriva några rader.

Till min konto här på WordPress har jag knutit Jetpack och varje dag kommer det upp en fråga som man kan skriva ner sina tankar kring. Idag var frågan ⤵️⤵️

Hur ska en bra ledare vara?

En bra ledare ser alla människor värnar de svaga och har en bra etisk och moralisk kompass. En bra ledare bidrar inte till splittring och ett vi mot dom-samhälle. Jag tänker också att en bra ledare vågar ta ett steg tillbaka och erkänna när något blivit fel. Vågar ta sitt ansvar och stå för konsekvenserna av ett beslut.

Under pandemin såg jag många exempel på dåliga ledare. Ledare som hotade sin befolkning på olika sätt, hotade med böter och med uppsägning. Jag såg ledare som begränsade människors frihet. Låt oss aldrig glömma och låt där aldrig upprepas. Vi är alla fria människor och har rätt att fatta egna medicinska beslut kring vilka läkemedel vi vill stoppa i våra kroppar.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Lämna ett svar