Söndagslistan

Söndagslistan vecka 18

Känsla: Jag har varit så irriterad de senaste två veckorna. Varför kan jag såklart inte gå in på här, det är lite för personligt. Men det är inget med mig, Rickard eller barnen.

Väder: Soliga dagar men iskall vind och så minusgrader på nätterna. Jag vill ha riktig värme men samtidigt är väl det här av och på-vädret typiskt

Träning: Jag startade veckan starkt med att köra mitt pass med fokus på styrka och explosivitet. Det är så pass viktigt för mig så jag blir alltid så glad när jag får till det. I onsdags sprang jag intervaller på löpbandet och i torsdags blev det en timme pilates med Linnea ute i trädgården. Igår dömde jag en fotbollsmatch och på kvällen sprang jag fem kilometer. När ska jag få in att min ”dåliga” form sitter i huvudet? En otränad person kan inte döma en fotbollsmatch och sedan några timmar senare springa fem kilometer……

Saker jag lätt glömmer:

  • Att blodtryck påverkas av blodflöde och vilket motstånd det är i blodkärlet. Men om jag skriver det här så kanske jag inte glömmer bort det.

Mina positiva från veckan:

  • Fick höra något så fint av en sjuksköterska på jobbet som gjorde mig så glad och verkligen lyfte mig.
  • Att kunna träna pilates ute i trädgården.
  • Att Samuel kom hem en sväng i helgen.
  • Fin middag i fredags kväll med hela familjen samlad.

Veckans låt:

Sjukaste jag läst: Redan 2007 så kom RFSU:s bok ”snippor och snoppar” ut. Det är en bok som ska belysa barns sexualitet. I boken får man läsa om förskolan Gunghästen där barnen klär av sig nakna och lyssnar på varandras kroppar och könsorgan med stetoskop. Varför är det viktigt för vuxna att barnen utforskar sexualitet? Är det barnen som bett om det eller är det de vuxna som tycker att de borde? Frågorna är många och svaren få. På RFSU är boken nedtagen.

Bilder från veckan: Ja, vad ska man säga, temat är verkligen vårblommor. Älskar den här tiden när det börjar grönska och det är så vackert ute!

Några av veckans inlägg:

Veckans tips: Det får bli veckans avsnitt i podden sekter. Den här veckan handlar det om yoga bland annat.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

2 Comments on “Söndagslistan vecka 18

  1. Det är så fint nu med grönskan och ett hav av vitsippor. Detta är nog min favorittid på året, även om jag håller med dig om att den riktiga värmen saknas.
    Vilken jäkla bok. Vilket barn i förskolan funderar över sexualitet?

Lämna ett svar