Min vardag - Pilates - Veckans Pilatestips

Tipsigt

Godmorgon! Det är måndag och ny vecka igen, bara två veckor kvar till skolan börjar efter ett långt sommarlov. Vet du vad jag gjorde igår? Nej det vet du såklart inte men det ska jag berätta. Jag var ute på fotbollsplan och dömde en match i pojkar femton. Jag hade lite ont under uppvärmningen men under matchen kände jag ingenting i foten. Senast jag lufsade gjorde det ont under tiden. Är det det som är grejen? Ska jag köra mina träningspass på fotbollsplan så jag får riktigt mjukt underlag? Det vore ju toppen i sånafall. Men jag ska inte ropa hej än för efter lufsrundan i skogen var det på dag två som det gjorde ont igen. Men att jag inte hade ont varken under tiden eller efter är verkligen ett gott tecken.

Visst passar det bra att starta veckan med några övningar som du kan göra hemma och som dessutom utmanar hela kroppen. Det enda du behöver är en matta eller något annat mjukt underlag. Dagens övningar utgår från tabletop, knästående. Tänk på att ha händerna under axlarna och dra in naveln mot ryggraden så du har ditt magstöd påkopplat. En annan sak, när du tänker att dina ben och dina armar är raka så kan du alltid sträcka på dig mer.

  1. Den första övningen är en vanlig planka. Du kan modifiera genom att vila på underarmarna. Lyft ett ben mot taket*6 och byt sedan till andra benet.
  2. Dra in benet, du kan välja om du vill alternera eller köra alla repetitioner på ett ben i taget.
  3. Stå i tabletop och lyft knäna från mattan. Stå kvar i en statisk planka. Om du vill utmana dig mer, nudda omväxlande höger och vänster axel. Försök stå så stilla som möjligt.
  4. ”Kissande hunden” (charmigt namn på övningen….) Stabilisera från magen och försök hålla bäckenet så stilla du bara kan. Repetera på andra sidan.
  5. Böj i benet och lyft upp mot taket. Repetera på andra sidan.
  6. Samma sak men med rakt ben istället.
  7. Lyft motsatt arm och ben. Det är en bra balansövning.
  8. Samma som föregående övning men böj in motsatt arm och ben.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

6 Comments on “Tipsigt

Lämna ett svar