Pilates

Fokus: rygg

Jag åkte iväg till ett av mina favoritställen på min rast idag. Till Tinnerö och Rosenkällasjön nämligen och jag ville fota träningsbilder. Vinden var ganska kall och det var mulet men mot slutet tittade solen fram och värmde skönt.
Idag var fokus ryggmusklerna. Det känner jag att jag behöver göra mer fast jag redan tränar mycket rygg. Det är möjligt att bygga en stark rygg utan vikter. Om chins och pullups är ett av dina mål så är dessa övningar en bra början för att bygga en stark grund. Gör tre-fem rundor och var noga med att dra in naveln mot ryggraden. Glöm inte andas.
Fler övningar på samma tema kommer komma. Kanske jag hittar något bra ställe att fota härliga träningsbilder när vi är på Gotland. 🙂
  • kneeling reverse flys x 15 på varje sida

  •  arm and leg extension x 30 alternera sida
  •  lying leg lifts x 15 på varje sida (var säker på att du drar in naveln mot ryggraden)
  • Pelvic curl med pulsering 10-15st
  • Dead lift x 15 på varje sida

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Fokus: rygg

Lämna ett svar