Fotboll - Min vardag

En attack och en rolig fotbollsmatch

Jag tycker inte om hundar och jag ska tala om varför. Det finns en hund här där jag bor. Varje gång som jag kommer så skäller han och vissa gånger har han till och med sprungit emot mig, skällandes och morrandes. Som tur är så har det varit ett staket emellan, så han har aldrig kunnat göra något. Idag när jag skulle till fotbollen så skulle hunden och jag åt samma håll. Funderade om jag skulle våga gå förbi men valde att gå runt istället så jag kommer framför honom. Jag litar inte ett dugg på den här hunden så jag frågade ägaren om h*n höll i kopplet. När hunden hörde min röst så började han skälla och rusa mot mig. Som tur var så satt han fast i kopplet så han kunde inte komma ända fram till mig. En vacker dag kommer den där hunduslingen bita mig och om han gör det så kommer jag faktiskt att göra en polisanmälan. Det där beteendet från hunden är verkligen inte okej och jag var sur en bra stund men faktiskt mest rädd.

Så nog om det! Idag har jag varit iväg och dömt fotboll här i grannsamhället. Det var en match i herrar division 6 och det var riktigt roligt. Jag kände mig pigg i kroppen, känns verkligen som att mina styrke- och konditionspass börjar göra skillnad. Kanske att jag vågar testa springa löptest innan höstsäsongen drar igång så jag får gå som assisterande domare också. Jag ska helt klart kämpa vidare med det. Matchen då? Det var en rätt snäll drabbning och alla var nöjda efter matchen så jag känner mig väldigt glad. Älskar såna här matcher där allt flyter och acceptansen finns för mina domslut, även om spelarna kanske inte alltid håller med.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

17 Comments on “En attack och en rolig fotbollsmatch

 1. Usch ja, jag har svårt för hundar också. De kan säkert vara hur snälla och gulliga som helst med sina ägare. Men flera hundar jag mötte som barn var allt annat än snälla och gulliga (de var mer vakthundar än sällskapshundar), och det sitter fortfarande i…

 2. Låter inte som hunden vet vad den ska göra, ägare borde få hjälp med hunden innan den lyckas göra något. Är ju ägaren som ska ta ansvar för sin hund, är ju inte hundens fel att ägaren inte lyssnar på hunden. Borde finnas mer ställen för ägare att få hjälp med sina hundar på. Så många gånger så blir det så fel för ägare inte lärt hunden. Men även många gånger understimulerade också. Hundar som bara springer runt på gården, men aldrig får riktigt med hjärngympa och motion :/ .

  1. Ja, hunden är understimulerad. Har sett hur hunden mest får gå korta promenader så den behöver egentligen mycket mer. Ur ett rent logiskt perspektiv så kan jag såklart se att det egentligen inte är hundens fel att den är som den är. Men det tar fortfarande inte bort mina känslor av obehag!

 3. Pingback: HANNAS KRYPIN
 4. Jag älskar hundar, men visst finns det hundar som är lite ”skälligare” utav sig. Väldigt få hundar som är direkt farliga, även om dom finns. Grannen där jag bodde förr hade en amstaff. Hunden var fantastisk, men då ägaren var hög blev ju hunden orolig och i de lägena kanske inte helt pålitlig.

 5. Den där hunden låter det inte som den har ett bra temperament. Så skulle den lyckas bita dig någon gång så är det bara att polisanmäla. Däremot hoppas jag att du slipper anmäla. Så kul att du dömde en bra match. Kul att du märker att den kondition och styrke träning gör skillnad.

  1. Jag vill såklart inte heller anmäla men det måste ju markeras på något sätt eftersom ägarna inte riktigt bryr sig om hur hunden beter sig. Eller så bryr de sig men inte har rätt verktyg. Jag vet inte….

 6. Men fy så otrevligt att behöva ha en hund som uppför sig aggressivt i närheten av där du bor. Jag älskar hundar och dom flesta är snälla. Men vissa människor ska inte ha hundar – eller andra djur – för dom klarar inte av att fostra dom.
  Så roligt att det kändes så bra att döma matchen, och att kroppen känns så pigg 😀 Kul att domsluten accepterades utan käbbel också.

  1. Ja, det är inte kul alls. Har tyvärr ingen förhoppning om att det ska bli bättre heller. Ja, det var hur kul som helst att döma matchen. Det är såna där matcher som gör att jag fortsätter döma även när jag mest får tråkigt agerande från spelare.

 7. Jag älskar hundar (och alla andra djur) men har stor respekt för de jag inte känner. Blev själv anfallen för bara några dagar sedan men jag blir förbaskad på ägaren. Inte hunden. Det är aldrig hundens fel om den är ouppfostrad utan ägarens. Precis som med ouppfostrade barn. Sällan deras ”fel”.

  1. Jag är helt med dig i att det egentligen inte är hundens fel. Dålig gränssättning från ägarna är såklart en bidragande orsak. Men jag tycker inte om den här hunden ändå och på grund av det tycker jag generellt inte om andra hundar heller. Det här problemet med den här hunden är inget nytt, det har varit under hela tiden vi bott grannar (det är väldigt många år nu) och det blir ju aldrig bättre.

 8. Usch, så obehagligt med grannens hund.
  Så kul att matchen gick bra och att du känner att din träning gjort resultat.
  Ha en fortsatt fin lördagskväll.
  Carin

 9. Usch, vilken obehaglig upplevelse med hunden. Jag är i vanliga fall inte rädd för hundar men här hade jag nog blivit det. Känslan av att hunden ska slita sig finns ju också. Säkert är det något ”fel” på hunden.
  Kul att döma fotbollsmatchen . MIn dotter dömde en del ungdoms/barnmatcher när hon var i 18 -20 årsåldern men ibland var det föräldrarna där som var ett riktigt problem-
  Önskar dig fortsatt fina dagar.

  1. Ja det var det och det är ju inte första gången heller. Tidigare gånger har det varit ett staket emellan iallafall. Vad roligt att din dotter också varit fotbollsdomare. Föräldrarna är fortfarande inte alltid helt lätt att tas med och på grund av det så tappar vi många domare.

Lämna ett svar