Hanna funderar

Har människor blivit tvingade?

”Ingen tvingar dig”

Säg det till alla sjuksköterskestudenter som inte kunnat slutföra sin praktik på grund av vaccinationsstatus…….

Säg det till alla som inte får umgås med sina familjer på grund av vaccinationsstatus……

Säg det till alla som jobbar inom Region Dalarna…..

Ett tag fick ovaccinerade inte röra sig fritt i samhället genom vårt vaccinpass och vår statsminister uppmanade till krampaus från ovaccinerade. Dessa exempel är bara här i Sverige. Går vi till utlandet så kan vi lägga till böter, ovaccinerade fick inte röra sig fritt utomhus och ovaccinerade blev av med jobbet.

Den som fortfarande hävdar att ingen blir tvingad har, ursäkta uttrycket levt under en sten. Det är nämligen inte sant att människor inte blivit tvingade, jag är välddigt väl medveten om hur illa människor blivit behandlade under den här pandemin. Jag behöver inte gå särskilt långt i min krets för att få höra just det att människor känner sig tvingade. Och det är sorgligt. Min kropp – mitt val ska gälla i alla sammanhang. En medicinsk behandling som vaccinet är ska vara frivilligt och man ska ha fått chansen att göra ett informerat val. Inte som nu när människor tagit vaccinet för att de känt att de måste, inte för att de vill.

Har du inte lyssnat på avsnittet från folkets radio så rekommenderar jag dig att göra det. Avsnittet finns HÄR.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Lämna ett svar