Min vardag

Fem en fredag vecka 20: Tempo

Jag har jobbat i natt och klockan sex imorse kom jag på att jag glömt att starta parkeringsappen. Brukar alltid göra det när jag går från bilen till entrén men igår glömdes det bort. Jag var snabb med att starta appen när jag kom på men jag var ändå nervös över att jag skulle ha fått böter. Det hade varit 400 sköna slantar som jag hade kunnat göra annat för. Så gissa lättnaden när jag kom ut till bilen och det inte satt en gul lapp på rutan….

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

1. Vad brukar gå snabbt för dig att göra? Allt, jag är inte den långsamma personen. Men inte så att jag stressar och det därmed blir hafsigt.

2. Vad gör dig istället långsam? När jag ska ta blodprover på jobbet, jag brukar alltid leta efter bästa kärlet innan jag sticker och nu för tiden missar jag sällan.

3. Vad gjorde att du senast blev sen? Jag är den där personen som alltid är tidig. Men förra året när jag åkte upp till Sollentuna på kurs så blev jag några minuter sen. Det hade hänt en olycka så jag var fast i bilkö.

4. En dryg tredjedel av året har gått, har det gått snabbt eller långsamt? Det har gått jättesnabbt. Tycker jag knappt hunnit blinka så är det vår och jag är klart med termin 2 i skolan.

5. Vad har du just nu för långsiktigt projekt? Bli klar med skolan såklart och fortsätta jobba vidare med att bli snabb och stark.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

19 Comments on “Fem en fredag vecka 20: Tempo

 1. Du är nog stark du! Men man måste ju uppehålla kondisen också, den är färskvara. Att bli stucken för blodprover har varit knepigt, jag är smärttålig men brukade se ut som en nåldyna och man fick använda bägge armarna, o sen gå över på handens ovansida o det är ju inte så kul precis. Och stackarn som skulle sticka var ju alldeles kallsvettig. Nu som äldre har mina ådror blivit snällare! Men senast, bara för ett tag sedan gick det toppenfort, hann knappt ta ett andetag så var det färdigt. Men dom om min förvåning när halva armen nästa dag var mörkblå, ett blåmärke jag aldrig sett maken till! Tur man inte skulle klä sig i aftonblåsa, hihi
  Trevlig fortsättning på helgen

  1. Jag brukar alltid titta ordentligt innan jag sticker. Visst ska man börja med armarna först men har jag min bästa möjlighet i handen så brukar jag välja det även om det kanske gör ondare på patienten. Sen vill inte alla det såklart och då får man acceptera.

  1. Nej det är inte kul med böter. En gång chansade jag fast jag visste att det var parkeringsförbud. Fick en liten reprimand av p-vakten och sa sedan att jag skulle göra något roligt för de 700 kronorna som jag precis sparat…. Hon var snäll fast hon verkligen inte behövde det.

 2. Vilken fin selfie:-) Och körsbärsträden är magnifika – såååå vackra:-)
  Vad gäller blodprover så är jag alltid extremt tacksam om ssk:arna letar efter ett lämpligt kärl, och sedan sticker direkt. Då gör det varken ont eller bli blåmärken, åtminstone hos mig.
  Hatar att vara sen, men bilköer och olyckor liksom inställda tåg/bussar kan man ju inte rå för. Håller med dig – året 2023 har hittills bara swishat förbi. Hoppas det lugnar sig med sommaren.

 3. Så glad jag blev när jag läste att du tar tid på dig när du ska ta ett blodprov, jag som är så där grymt rädd blir trygg när jag känner att personen som ska ta blodprov på mig inte hastar utan tar lite tid på sig. Ja året har gått ruggigt fort. Härliga bilder du delar med dig av – visst vore det härligt om träden kunde bära blommor hela sommaren. Ha en riktigt fin helg.

 4. Har också jobbat i natt och stannade till på min väg hem ( på cykel ) och tog en underbar bild på ett blommande rosa träd!
  Japp, bra att kolla ordentligt när man ska ta venprov! Och visst rusar tiden fram lite väl snabbt ibland känns det som!
  Ha en fin helg!

 5. Det är bra att skärpa sig när det är viktiga saker. Du verkar resonera helt rätt.
  Maj går så fort och med den all den skira grönskan. Härligt! 💚

 6. Hej Hanna!
  Jag blir så glad över att du skriver på din blogg så ofta. Det är så få bloggare som gör det, och då är det ju knappt värt att titta in hos någon. (Och, ja, jag vet att alla bloggare gör som de vill…)
  Det är hur som helst något väldigt livfullt i din. Jag vet sedan tidigare att vi tycker olika om politik och covidvaccineringar, och inte spelar jag fotboll heller – blir inspirerad av din pilates men sysslar inte med det heller (tyvärr). Och ändå, tack! Du förgyller en bit av min tillvaro.

  1. Hej Anette! Stort tack för din fina kommmentar. Jag blev väldigt glad över att få läsa att du uppskattar min blogg så mycket. Det gjorde min dag, Tack!

   Önskar dig en fin dag!

Lämna ett svar