Hälsa - Pilates - Stretch och rörlighet - Träning

Hälso-året 2023

Om man inte tar hand om sin kropp, var ska man då bo? Det är en helt berättigad fråga.

Jag behöver verkligen börja ta hand om mig själv och min kropp igen. På alla sätt och vis. Det är inte hållbart att äta godis varje dag och det är heller inte hållbart att inte ens ta någon promenad. Jag behöver en radikal förändring då jag vill att min kropp ska hålla många år till.

En sak som jag känner är att jag är helt klar med att hålla på och stressa kring löptestet. OM det leder till att jag bara får döma ungdomsfotboll så känns det just idag helt okej. Sen kanske jag kommer ändra mig framöver. Jag kan ju hatta lite fram och tillbaka i tankarna.

Jag vill träna det som jag mår bra av, som ger mig energi och glädje utan en massa krav. Jag vill tillbaka till den tiden när träning gjorde mig glad, pigg och lycklig. När jag inte kämpade så mycket för att ta mig igenom passen.

Så här snabb var jag 2018, känns så avlägset men vad bra jag mådde! Inte bara för att jag var snabb utan för att jag hade en bra rutin på min träning.

Jag vill att 2023 ska bli året då jag återtar kontrollen över min kropp och min hälsa. Att återigen få in en bra rutin för min träning och fokusera på hållbarhet och att må bra. Jag är ärligt talat trött på att träna för att prestera. Jag tänker att om jag får in glädje i min träning och att jag fokuserar på den typ av träning som gör mig glad och lycklig så kommer resten komma på köpet.

Så mina mål för året:

 • Först och främst att få hålla mig skadefri. Alla skador de senaste åren har inte direkt gjort några underverk för min fysik.
 • Träna det som jag tycker är roligt utan krav på prestation.
 • Jag vill springa två-tre pass i veckan.
 • Jag vill få in en rutin där pilates är en naturlig del av min dag. Årets friskvårdsbidrag kommer jag utnyttja på onlinetimmar med Linnea. Känner verkligen att det ger mig mycket att få träna tillsammans med en person en gång i veckan. Min kropp blir glad!
 • Planen är också att köra min pilateskurs i Mjölby. Under förutsättning såklart att det blir tillräckligt många deltagare.
 • Jag vill också få in en rutin där jag får in daglig stretchning.

Kanske ser ut som en massa krav för dig som läser med mina mål för året men jag ser det inte som krav utan som en investering i min hälsa. Allt som jag skrivit ovan är sådant som jag vet att jag mår bra av. Jag mår inte bra av stillasittande som det tyvärr blivit för mycket av. Min kropp behöver en förändring eftersom jag vill att den ska hålla många år till. Det mest tråkiga är att tar man sig inte tid till att ta hand om sig själv så måste man snart ta sig tid till att vara sjuk. Det går bara till en viss gräns.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

3 Comments on “Hälso-året 2023

 1. Träning måste alltid kännas kul och inte ett måste.
  Jag vill få in stretching dagligen som jag gjorde förr.
  Heja dig med ett nytt träningsår 2023.
  Carin

 2. Vilka bra mål du har satt upp. Jag måste också börja tänka på min kropp. Vad jag äter, hur mycket jag äter osv. Måste också börja röra på mig mer. Det är svårt bara när man har kronisk värk men måste ändå försöka.
  God fortsättning !

Lämna ett svar