Vardagen

Tema: laterala övningar

Dagens tema är olika övningar för att stärka upp sidomuskulaturen i kropppen,  den inre och yttre sneda bukmuskulaturen, det blir lite rumpa och så en övning för armarna. Men mest mage. Det första man tänker är kanske sidoplankor men det har jag inte med några idag. 
Jag tänkte att vi börjar med en sidopushup. Slog mig nu att jag lite glömt bort den här övningen. Att tänka på är att lyfta upp i midjan så du inte kollapsar. Knäna ihop och i linje med varandra och som alltid aktiverade magmuskler. 
      
Som med alla övningar så är det bara fantasin som sätter begränsningarna. Side lying series är en bra start. Det är lätt att tänka att det är benträning men muskelfokus är inre och yttre sneda bukmuskulaturen. Startposition är liggandes på sidan, titta ner och se efter att du ser tårna och att höfterna är i linje med varandra. Om du behöver för balansens skull, flytta fram fötterna så du har formen av en banan. Du kan välja att placera handen framför dig på matten, på höften eller rakt upp. Det ger bra balansträning att sträcka upp armen.  Det jag brukar tänka på är att skapa en känsla av att lyfta benet ut och upp, så att benet blir längre. Tänker längd före höjd. 
Bild 2: Lyft båda benen samtidigt, här använder jag gärna handen i mattan för att orka lyfta. 
Bild 3: Ett mål är att knät pekar rakt upp, som du kans e så har jag lite att jobba med där. 
Bild 4: Kicka benet snabbt upp och sänk ner långsamt. Skapa en känsla av motstånd. 
                                        
Clamshells är alltid given. Denna gobit som inte ser mycket ut för världen men som biter bra i rumpan och också  ger rörlighet. Magmusklerna används för att stabilisera upp så man inte vinglar åt något håll. Jag brukar även här sätta handen på höften för att känna vad som händer i bäckenet. Jag brukar alltid satsa på 3*10 repetioner. Jag börjar med att fötterna i mattan, knäna böjda 90 grader och enbart öppna och stänga i knät. Som mittenbilden fast benen nere. Därefter gör jag samma sak med fötterna uppe och sista setet är hela bildserien ovan. Jag öppnar, sträcker ut, tå mot tå och böjer in benet. För att utmana lite extra så håller jag också kvar i varje position. Då gör jag istället färre repetitioner.                     

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Lämna ett svar