Att ifrågasätta barns behov av könsbyte är inte att vara anti – och även om så vore så finns det inget förbud mot att tycka annorlunda än ETC:s reportrar och ledning.
Agnes Wold är i blåsväder. Den här gången för att hon ifrågasatt barns behov könsbyten. Jag tycker att Wold är ute på hal is många gånger men den här gången tycker jag att hon har rätt. Att genomföra könskorrigerande behandlingar på barn och unga är en fråga som väcker starka känslor och det är också ett etiskt dilemma. För mig är det svårt att inte betrakta dessa åtgärder som rena experiment, då kunskapen om de långsiktiga konsekvenserna fortfarande är väldigt begränsad. Hur kommer dessa unga individer att må om tio, tjugo eller trettio år? Hur påverkas deras syn på sig själva och sina val, särskilt i ett samhälle som kanske i all välmening snabbt bekräftade deras identitet. Vilka alternativa vägar finns det?
Frågan om ånger och de psykosociala effekterna förtjänar enligt mig särskild uppmärksamhet. Vilka signaler sänds ut av vuxenvärlden? Stödjer vi verkligen dessa unga på ett genomtänkt och ansvarstagande sätt, eller riskerar vi att agera förhastat utifrån dagens normer och ideal? Det är avgörande att forskningen och debatten utvecklas med omsorg och respekt. Jag tror att det är viktigt att våga stanna upp lyssna på alla erfarenheter, inklusive de som kan utmana våra antaganden.
PS: ETC-länken är bakom betalvägg. DS
Agnes Wold älskar jag! Hon var en perfekt ”motpol” till Anders Tegnell.
Inlägget är väldigt bra. Är det hennes text eller din ”tolkning”?
Jag är ju praktikern och inte teoretikern. Alltså varför inte sätta en åldersgräns här. Då är förhoppningsvis många (läs: de flesta) nöjda. Att för ett könsbyte vid 15-16 årsåldern är inte optimalt. Med detta sagt – jag är inte insatt i temat. Som vanligt.
Och jag blev galen på henne under pandemin. Hade inget förtroende alls öht. Mitt inlägg är en reflektion kring citatet från ”det goda samhället”. Grunden är Agnes Wold och hennes uttalande på ett ”event”. Det är galet att man som 15-16 får ta beslut om att genomgå en könskorrigerande behandling men inte exempelvis sterilisera sig.