25 mars 2023

Vad är det med min kropp och vikten av källkritik

Alltså jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Min stukade fot och skadade vad håller fint men jag får istället problem med ett muskelfäste mellan rumpan och låret. Jag tänker inga vackra tankar men så läste jag en kommentar av M igår att inte tänka dumma om min fot och vad utan istället skicka kärlek. Så jag ska försöka ”mamma” mig själv lite istället, inspirerad av Underbara Clara. Jag har så många kloka personer omkring mig som utmanar mitt sätt att tänka. 
Men iallafall, jag funderar ändå en hel del på vad jag egentligen gör för fel. Varför får jag inte kroppen att hålla. Eller så har jag bara otur just nu. Foten var ju ändå en halkolycka, den typen av skada som är svår att undvika.
Från fotboll till källkritik och hittepå. 
Jag tror jag någon gång skrivit om vikten av att vara källkritisk, iallafall uttryckt med orden att inte köpa allt med hull och hår. Under coronapandemin har det varit superviktigt. Nu med Ukrainakrisen är det också högst aktuellt att tänka sig för från vilka källor man tar sin information. Här kan vi verkligen snacka om att det delas mycket hittepå och saker som tagna ur sina sammanhang som rör helt andra saker från början än krisen i Ukraina.
Som ett tårfyllt avsked mellan en soldat och en kvinna. Biter i hjärtat eller hur, men det är från en krigsfilm från 2017…..
Eller fallskärmshopparna som ges sken av att vara från nu men inte alls är det…
… Och så har vi branden i Kina 2015. Dessa två bilder är printscreens från två videos så därför är de otydliga.
Har ett annat exempel med på Carl Bildt som la ut en bild på Twitter och skrev om Ukrainakrisen. Problemet är att inte heller den bilden är från nu.
Det är tragiskt med den här manipulationen i media. Vi behöver riktig information för att veta hur vi bäst ska agera och förhålla oss till det som händer.
Det sista vi behöver är medier som själva polariserar, sår misstänksamhet och skapar rädsla. Vi behöver inte medier som utnyttjar sin makt för att sätta skräck i människor. Vi behöver en neutral media som inte väljer sida utan i alla lägen står upp för det som är sant, rätt och riktigt.
 
 

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

0 tankar på “Vad är det med min kropp och vikten av källkritik

  1. Jag tror stenhårt på det där med att tänka snälla tankar om sig själv. Det finns ju numera massor av forskning som visar hur våra tankar och känslor påverkar kroppen.
    F ö håller jag helt med om att media är lurigt som attan men att få verkar fatta det…

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: