Känsla: Helt okej med att det är en vecka kvar på semester. Jag känner mig nöjd med min semester. Vissa saker skulle jag ha velat gjort mer av men man kan ju inte få allt.
Väder: Den här veckan har det varit lite kyligare men vet du att trots att jag har semester så har det inte stört mig ett dugg. Inte ens det faktum att de lovar ännu risigare väder i mitten på veckan som kommer nu.

Köp: Nya löparskor och så löparkjolen.

Fundering: När ska vi prata om elefanten i rummet? Påbörjade ett inlägg som jag ska finputsa lite på innan jag klickar på publicera.

Mina positiva från veckan:

 • Ida har lärt sig simma.
 • Jag har en hel vecka semester kvar.
 • Skoj att springa lopp igen.
 • Vandringen på Östgötaleden tillsammans med Rickard

Träning:
Måndag. 19 kilometer vandring med Rickard

Tisdag: Fem snabba kilometer

Onsdag: En promenad på ungefär 3,5 kilometer

Torsdag: Vila
Fredag: Byrundan, ett lopp i Gamleby. Här kan du läsa min racereport.

Lördag: En kvällspromenad med Rickard och bad med barnen på dagen.

Söndag: I skrivande stund ingenting än så länge.

En lista med varför:

 • Varför ska jag alltid göra saker i affekt och ha så bråttom att agera? Vore mycket bättre om jag kunde ha lite is i magen och avvakta.
 • Varför blir experterna förvånade över att coronasmittan nu sprids igen? För mig är det enkelt. Att massvaccinera ickeriskgrupper mitt under pågående pandemi är ett bra recept för att få just den här effekten. Det är få som har naturlig immunitet. Antikroppar är bra men man behöver t-cellsimmuniteten också….
 • Varför vill man inte att sitt nyfödda barn ska få k-vitamin efter förlossningen? Det nyfödda barnet kan ju inte själv bilda k-vitamin.

Bilder från veckan:

Länkar från veckan:

Ett rum som inte liknar någonting annat….

Visdomsord från Underbara Clara

Experimentet – att försöka leva på en fattigpension

Saxat från Läkaruppropet – från en mycket intressant preprintstudie:

I en preprintstudie analyseras Storbritanniens befolkning avseende döda, sjukhusvårdade och smittade med covid-19 i grupperna ovaccinerade och vaccinerade (sistnämnda grupp uppdelad i undergrupper beroende på hur många doser som tagits av vaccinet).

Resultat:

– sedan slutet av december 2021 har en tredje dos av vaccinet haft en negativ effekt avseende smitta

– per 100 000 i respektive grupp så har sedan ungefär februari 2022 dödlighet, sjukhusinläggning och förekomst av smitta varit lägst i gruppen ovaccinerade

avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

12 kommentarer

 1. avatar
  Tankebubblor säger:

  Här kan du, på egen risk, läsa mera om K-vitaminet. Om du vill veta, och vidga vyerna.
  https://forlossningsguiden.se/kvitamin/

  1. avatar

   Stort tack för länken. Googlade faktiskt men kunde inte hitta några nackdelar alls faktiskt. Ska läsa din länk.

 2. avatar

  Trevlig läsning och väldigt härliga bilder från veckan!

  1. avatar

   Tack för titten hos mig! 😀

 3. avatar

  Ja, det finns mycket att fundera på här i livet. En del får vi svar på, annat inte. Härligt att du är nöjd med din semester och att en vecka återstår.

  1. avatar

   Så är det absolut. Gillar att fundera och tänka.

 4. avatar

  Så skönt att ha en vecka kvar på semestern.
  Carin

  1. avatar

   Ja det är riktigt härligt.

 5. avatar

  Så duktig du är med din träning! Jag ligger på latsidan vad det det gäller träning, men jag önskar att få komma igång med den. Det gäller att jag kommer igång och att jag håller mig kvar. Har du några bra tips på hur jag ska bära mig åt? Njut nu av din sista semestervecka!

  1. avatar

   Mitt bästa tips är att bestämma sig och bara köra. Det går inte att vänta på motivation utan motivation får du genom aktiviteten. Testa olika grejer och hitta det som du gillar. Se det som en investering för din hälsa även om du inte hittar något som du verkligen tycker är roligt. Jag tycker inte att träning är så där jättekul jämt men jag gör det ändå.

 6. avatar

  På upploppet då när det gäller semestern, ha en underbar vecka nu, har fyra kvar här nu och ser absolut inte fram emot den sista.

  Ha en underbar söndag.

  1. avatar

   Hoppas du får underbara semesterveckor och att du kommer tillbaka till jobbet utvilad.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: