Min vardag

Fem en fredag vecka 14: Om påsk

Det var så skönt att inte behöva ställa en klocka imorse. Trots det vaknade jag vid sex men somnade sedan om och sov till åtta. Jag har suttit och svarat på kommentarer jag fått här på bloggen och samtidigt svarat på alla Idas frågor om insekter. Sen råkade jag säga att i vissa kulturer äter man fågelspindlar. Det var dåligt av mig för det gillade inte Ida att höra….. Jag och Ida har också spelat dinosauriespelet. Planer för resten av dagen är att plugga. Känns väl lite sådär på långfredagen men i natt jobbar jag så imorgon tror jag inte att det kommer bli något av den varan. Då lär jag vara för trött när jag vaknar. Nu tänkte jag svara på Elisas fem en fredag som såklart handlar om påsken. Därefter blir det plugg och matlagning.

 1. I din barndom brukade barnen på påsken, vadå? Jag tänker samma som nu att man går runt och knackar dörr. När jag var liten och gick runt så hade jag med mig små kort som jag ritat själv. Det tycker jag är viktigt, nu för tiden kommer barnen med sina korgar men utan något kort. Jag tycker inte att man ska förvänta sig att bara få.
 2. Ett fint påskpynt är? Ett fint ris med både ägg och fjädrar.
 3. Kommer grannbarnen förbi för godis? Nej det har de inte gjort på flera år.
 4. Vad är något du tänker göra i påsk? Jag ska jobba och sen har vi pratat om att ses hos mina föräldrar en sväng.
 5. Vad betyder påsken för dig? Kanske inte så mycket egentligen sett till vad man enligt den kristna tron firar påsken för: Jesu korsfästelse och återuppståndelsen.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

24 Comments on “Fem en fredag vecka 14: Om påsk

 1. Mina barn gick påskkärringar på skärtorsdagen och då hade de påskkort med sig, men själv kan jag inte minnas att jag och mina systrar gjorde det när vi var små. Det hade nog mamma aldrig tillåtit. Nu är den här sedan borta sedan pandemin började och jag undrar om den kommer att återuppstå?
  Ha en fin fortsättning på helgen!
  /Ingrid

 2. Jag håller med dig att barnen ska göra något smått för att få sin belöning. Där jag bodde förr gick alla barnen med små påskbrev de tecknat och gav till dem som skänkte godis. Hoppas du får njuta lite mellan plugg och jobb!

 3. Då blir det inget större påskfirande för din del. Men du fick i alla fall två extra ”sovtimmar” i morse. Hos oss kommer inte heller barn förbi. De som gjorde det för sisådär 10 år sedan är ju vuxna nu. Äggjakt gällde för mig när jag var liten, men jag minns inte att jag tiggde godis respektive målade/ritade kort. Rent allmänt ser man färre och färre påskkärringar nuförtiden – en tradition som håller på att försvinna kanske…

 4. Det är synd att barnen slutar med traditioner som att vara påskkärring och likaså gå runt och ”lussa” i grannskapet vid lucia. Känns som att gamla traditioner inte betyder något i dagens samhälle. Status, karriär, m.m är det viktigaste.

  Trodde påsken betydde mycket för dig som kristen? Jag kanske missförstod dig i frågan om yoga men tolkade dig som kristen då.
  Jag är troende men ser mig inte som kristen/frälst men på söndag blir det kyrkan.

  Glad påsk 🐣

 5. det där med att gå runt och lämna teckning och samla godis känner inte jag igen. vi skulle vara tysta på långfredagen och inte göra något onödigt arbete. i år bakar jag bröd, men det känns inte onödigt för snart kommer barnbarnen. ha en fin påskhelg även om du jobbar. väldigt söta påskägg

 6. Påskris med ägg och fjädrar hör påsken till också för mig fast numera pyntar jag inte så mycket. Några påskkäringar som knackar på dörren blir det nog inte (som väl är för jag har inget godis förutom mina praliner med vuxensmak)
  Trevlig helg!

 7. Ja, jag tycker också att man ska dela ut påskkort som man själv har ritat. Jag kommer ihåg att jag tyckte det var en väldigt rolig del av påsken. Hoppas du får en fin påsk hos föräldrarna! Och lite vila trots jobb!

Lämna ett svar